Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
HA 30. mars 1994
 
Enklere tilgang til fortida

Publisert: 07.mar.2015 04:00
Oppdatert: 07.mar.2015 04:00

I november 2014 lanserte HA hele sitt komplette avisarkiv digitalt. Med et par tastetrykk kan du søke deg gjennom historien, helt tilbake til den første utgaven i 1925, uten å måtte bla gjennom 13 tonn papiraviser.

– Et helt eventyrlig hjelpemiddel, kalte historiker og tidligere statsarkivar i Hamar, Per-Øivind Sandberg arkivet, og beskrev seg selv som «over seg av glede».

Og det er utvilsomt mange abonnenter som har satt pris på å lete blant gamle avisutklipp man trodde var tapt.

Fra vi lanserte og fram til i dag har over 13.000 personer brukt arkivet. De har bladd seg gjennom 81.733 sider til sammen, og hver av dem har vært inne på gjennomsnittlig 2,4 sider. Hver person bruker i overkant av 20 minutter når de først er inne.

Arkivet viser at Krøniken, som i nyere tid har hatt sin faste plass på avisas bakerste side, alltid har vært et utløp for hamarsingers irritasjon over hundebæsj, defekte lyktestolper, skjeve brusteiner, manglende snørydding og den slags.

Samtidig er det interessant å se at både annonser, journalistiske prioriteringer og etiske retningslinjer har endret seg opp gjennom årene.

Den store jobben med digital skanning av alle avisutgavene var en betydelig investering, men også helt nødvendig for å bevare beretningene om det som har skjedd på Hedmarken. Papir blir som kjent dårligere med årene.

Hamar Arbeiderblads arkiv ut

gjør byens største historiske samling av tekst og bilder og ivaretar dermed en av avisas viktigste roller som limet i lokalsamfunnet. Dette er vår felles historie.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke