Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Ensomhet: Visst finnes det ensomme eldre i Hamar.
Foto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix
 
Ensomme eldre i Hamar
Friskliv Senior

Publisert: 27.sep.2016 04:00
Oppdatert: 27.sep.2016 08:43

Visst finnes det ensomme eldre i Hamar. Hittil har de hatt et trygt og godt tilbud i Helsestasjonen for eldre, nå under navnet Friskliv Senior. Hvor mange har deltatt i bl.a. samtalegruppene for ensomme eldre? Det er ikke så få gjennom mange år. Og alle fikk hjelp til å mestre livet sitt, til å gjennomleve sorg og savn og andre tunge påkjenninger som alderdommen fører med seg. Ikke tenkte vi at denne verdifulle hjelpen skulle opphøre i Hamar kommune, mens andre kommuner arbeider for å opprette slike tiltak.

LES OGSÅ. Er brukerne involvert?

I Hamar Arbeiderblad 24. september uttaler rådmannen at «alder er et dårlig kriterium for forebyggende arbeid» og at «det er mange eldre som er spreke». Det kommer tydelig fram at kommunens innsparing «må tas fra et sted», i dette tilfellet fra de ensomme eldre.

Det er ikke de «mange eldre som er spreke» som har vært brukergruppen til Friskliv Senior, men de som strever i livene sine, som er fortvilte og ensomme og som har fått kjærkommen hjelp til å takle ensomheten. Som har fått kyndig hjelp til å løfte blikket og har fått nytt mot til å leve. Ikke alle har barn og familie, og disse er ekstra sårbare.

Kjære Hamar kommune, kjære rådmann! Se dere rundt! Se de mange eldre sliterne som strever og som bare ønsker seg hjelp til å leve og kunne bo i hjemmene sine! Det er ikke mange kroner det dreier seg om i nettoinnsparing. Friskliv Senior er god investering og må bestå i Hamar.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke