Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Er ACER bra for miljøet?

Publisert: 25.jan.2018 15:20
Oppdatert: 25.jan.2018 15:24

Et av argumentene for tilhengerne av ACER er at det vil være bra for miljøet ved å legge flere utenlandskabler til Europa for å fase ut forurensende energi. Hvor sterkt står dette argumentet seg? Olje og energiminister Terje Søviknes deler ut et rekordantall nye konsesjoner for oljeboring. Det blir det økt forurensning av. I tillegg gir regjeringen store skattelettelser først og fremst til de velstående som forbruker mer og krever mer energi som gir mer forurensning enn hva de fattige og mindre velstående bidrar med. Dette er en global realitet. Når ulikheten mellom fattig og rik i verden øker, øker forurensningen når de rike ikke vil gi avkall på noe av sitt overforbruk, men holder fast på prinsippet om evig økonomisk vekst. Frihandelsavtaler som TTIP, CETA og TISA vil derfor være de største trusler mot miljøet. ACER vil derfor neppe gjøre noe fra eller til så lenge man ikke endrer noe på de andre faktorene i det økonomiske systemet. Da blir en tilslutning til ACER bare å overføre den nasjonale kontrollen over norsk vannkraft til EU. Det er ganske uakseptabelt at regjeringen med støtte fra Ap lager fikse ordninger for å kunne omgå Grunnlovens paragraf 115 for dermed å tilfredsstille EU. Jeg trodde faktisk at våre politikere skulle tjene Norges interesser, men i ACER-saken ser det ut til at jeg tar grundig feil.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke