Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Jernbane: Det er dette det står om. Stasjon ved Vikingskipet eller ved dagens stasjon i bakgrunnen?Foto: Trond Lillebo
 
Er departementene godt nok informert?
2. mars kommer statssekretærer fra tre departementer til Hamar på befaring.

Publisert: 28.feb.2017 23:28
Oppdatert: 01.mar.2017 06:50

De skal danne seg en mening om dobbeltsporets føring gjennom byen, og så skal Kommunaldepartementet konkludere. Men verken velforeninger eller aksjonsgrupper får anledning til å møte dem. Jeg undres om departementene er godt nok informert til å fatte en god beslutning.

Har departementene fått med seg det som har vært skrevet og uttalt av byens politikere, byplanleggere, aksjonsgrupper og privatpersoner, eller holder de seg til høringsuttalelser og føringer fra Stortinget om at Hamar skal være en avlastningsby for Oslo, og at knutepunktsfortetning rundt en jernbanestasjon i sentrum er et suksesskriterium? Og i bakgrunnen høres ropet fra Hamar Ap, NHO og eiendomsutviklere om at dobbeltspor til Lillehammer er forutsetning for fortsatt vekst og velstand i innlandet. Det er ingen guddommelig sannhet; det er en helvetes bløff.

Jeg frykter Kommunaldepartementet har gjort seg opp en mening allerede. De vet nok best – fra avstand. Slik er politikken. Alle innspill i aviser, på internett og e-poster har i så fall vært forgjeves. Har departementet tatt inn over seg at fremtiden ikke er så lys som man trodde da Intercity-prosjektet ble unnfanget; at forutsetning for befolkningsvekst er etablering av arbeidsplasser nært der man bor; at det ikke er regningssvarende å bygge sammenhengende dobbeltspor til Lillehammer osv.?

Ved påsketider skal Kommunaldepartementet vedta hvilket traséalternativ som skal legges til grunn, og vedtaket kan ikke ankes. Men det gjenstår å se om det blir foreslått bevilgning til videre

føring av dobbeltsporet nord for Hamar i ny Nasjonal transportplan 2018–2029. Hvis prosjektet ikke er med, er det likevel ingen grunn til bekymring; ifølge Tor André Johnsen (Frp) som er medlem av Stortingets Transport- og kommunikasjonskomité, er Transportplanen «ikke verdt papiret den er skrevet på». Johnsen har forøvrig også uttalt at han vil stå på for alternativ Øst som ble vedtatt nesten enstemmig av kommunestyret, og som Riksantikvaren og flertallet av byens innbyggere vil ha. Det er håp.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke