17. sep
 
Er det dette vi skal tilby de eldre?

Publisert: 28.sep.2018 09:50
Oppdatert: 28.sep.2018 09:52

Det var vel mange som reagerte da de så på TV 2 på lørdag. Reportasje fra to bo og eldresenter, Sørum og Lærdal. Sørum får nå maten fra Bergen, tilkjørt 50 mil fra det jeg vil kalle en «matfabrikk». Dette så ikke bra ut, en ren industri produksjon. Det var intervju med en kone og datter til en mann med demens. De syntes maten smakte vassent og ville ikke spise etter å ha smakt på den. For ordens skyld, kommunens representant hadde ikke smakt på den.

Er dette vi skal tilby våre eldre, de som har vært med på å bygge opp den velferden vi har i dag. De eldre trenger god omsorg med givende innhold i dagens gjøremål. Og der er etter vår mening i Pensjonistpartiet, et kjøkken på institusjonen en selvfølge. Et kjøkken som lager maten setter sansene i bevegelse, det lukter mat, de føler at det skjer noe. 35 rposent av eldre på institusjon i dag er underernærte. Hvorfor?

Så til det gledelige med reportasjen. Lærdal alders og sjukeheim viste hvordan det kan gjøres. En hyggelig kjøkken sjef laget lunsj til beboerne, hjemmelaget blomkålsuppe, hvor blomkålen var skåret samme morgen. Her la de vekt på at beboerne skulle ha kortreist god og næringsrik mat. En av beboerne uttalte, han gledet seg til måltidene hver dag, han koste seg. Kjøkkensjefen fortalte at de på dette hjemmet ikke hadde problemer med underernæring. Er ikke Lærdal et godt eksempel på hvordan det bør være, jeg bare spør og utfordrer kommuner i fylke til å gjøre likedan. Kjøkken på alle sykehjem, middagen flyttes til kl. 1530.

Erik Ross

Leder i Pensjonistpartiet Kongsvinger

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke