hacklink
17. sep
SKVISET: John Magne Pedersen Tangen, her sammen med ordfører Bente Elin Lilleøkseth, har falt fra 2.- til 12. plass på Løten Aps liste.
 
Er det ikke så viktig med studenter?
Den siste tiden har det vært mye fokus på nominasjonskomiteens listeforslag til valget neste år.

Publisert: 26.sep.2018 13:25
Oppdatert: 26.sep.2018 13:35

Meninger

Det har vært argumenter og forslag som gjør det vanskelig for meg å se for meg at jeg kommer til å stemme på partiet i valget. Personlig har det vært vanskelig fordi nominasjonskomiteen har valgt å skvise ut broren min, John Magne Pedersen Tangen, som har et politisk engasjement man skal se lenge etter. Han har brukt de siste 5 årene på å studere statsvitenskap fordi han lever av et ønske om å gjøre verden (i det store bildet) og Løten til et bedre sted enn han møtte det.

Dette er fra Mona Nygaard brukt som et argument for hans 12. plassering i listeforslaget — han har bodd i Oslo mens han har sittet i kommunestyret. Kommunestyrerepresentanter burde bo i kommunen de styrer, sies det til nominasjonskomiteen. Men det synes ikke at det er blitt gjort et tankearbeid om hvilken ressurs John Magne kan være for en kommune som Løten, hvilke ressurser vil han som utdannet statsviter ha som Løten trenger?

Dette gjør også at vi naturlig kommer inn på et annet viktig tema, og den andre grunnen til at min stemme er flyktig. Jeg er en del av Løtens folkeregistrerte befolkning som, enn så lenge, bor i en annen del av landet for å utdanne meg. Som student ved NTNU i Trondheim setter jeg min lit til de folkevalgte om at de skal ta vare på mine interesser slik at det er attraktivt for meg å flytte tilbake når jeg er ferdig utdannet, og med meg kommer skatteinntekter med mer. Når Arbeiderpartiet ikke setter en eneste studentrepresentant høyt oppe på sin liste som mulige kommunestyrerepresentanter, og også argumenterer med at folkevalgte må bo i kommunen mens de sitter i kommunestyret, så viser nominasjonskomiteen at de er ganske uinteresserte i at mine interessert blir ivaretatt. Og som påminner, John Magne er ikke en studentrepresentant ved neste valg da han er ferdig utdannet.

Heldigvis er det enda et år til valget. For mine egne grunnpolitiske verdier håper jeg at Arbeiderpartiet tar seg en runde eller to i lista si, men sannsynligheten til at dette ikke skjer virker å være høy. I skrivende stund er det kun Skogbygda Arbeiderparti som sier seg ganske uenig i lista.

Så, enn så lenge får jeg kaste ballen videre til de andre partiene i Løten. Kommer dere til å sette Løten-studentenes interesser på dagsorden, og sette en student på viktig plass på deres liste? Om dere gjør det, er det i hvert fall stor sannsynlighet for at dere vinner min stemme denne gangen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke