hacklink
18. sep
På vandring: Kevin Knappen går ett sted og kommer et annet sted.
Foto: Håkon T. Kristiansen
 
Er det mulig?
Jo, det er det visst.

Publisert: 23.mai.2016 04:00
Oppdatert: 23.mai.2016 11:27

Har du en klubb, i dette tilfellet HamKam, som ikke klarer å hevde seg på det nivået som de selv mener å høre hjemme. Har du en trener, i dette tilfelle Kevin Knappen, som ser seg selv som heltids profesjonell trener i de høyere divisjoner. Har du en lokalavis, i dette tilfellet Hamar Arbeiderblad med journalist Rune Steen Hansen som «pådriver» og leder av heiagjengen.

Hva gjør du da? Jo, du får disse elementene til å slå seg sammen i en prosess for å lage et mulig vinnerlag av HamKam. Og hva gjør de forskjellige. Jo, HamKam sparker sin trener etter noen få serierunder, og til en ukjent kostnad. Penger er ingen mangelvare der i gården. Og med hjelp av leder av heiagjengen og hans mer eller mindre velbegrunnede artikler så går du til trener Knappen.

Les også: Noen som vil ha et HamKam-skjerf?

«Kom til HamKam som trener (fortsatt på tredje nivå i norsk fotball) og lønn deretter». Penger er ingen mangelvare der i gården. At samme Knappen så vidt har startet sesongen i konkurrerende naboklubb, Brumunddal, i samme divisjon, spiller ingen rolle. Hadde det enda vært en divisjon eller to høyere. Hadde Knappen enda fullført «prosjektet» i Brumunddal sesongen ut.

Hva med karantene? Merkelig at ingen av aktørene, Brumunddal, HamKam eller Knappen selv har fått med det i avtalen. At man går til en konkurrent «over natta» er, mildt sagt, uvanlig. Man skulle tro at HamKam som ser på seg selv som en toppklubb, var mer opptatt av ryddighet.

Er dette en sak i en større sammenheng. Egentlig ikke. Men med det omdømme norsk fotball har, så fremstår en slik sak som meget uheldig, enten som en komedie eller kanskje «tragedie». Dette bygger opp under manges negative holdning til sporten.

Er det noe rart hvis seriøse sponsorer vegrer seg når de leser føljetongen ført i pennen av sportsjournalist Steen Hansen og kollegaer.

Noen vil kalle det mangel på folkeskikk. Noen vil kalle det mangel på fair-play. Noen vil kalle det, ja faktisk, mangel på moral og etikk. Men slik er det vel, man blir litt høy på seg selv, enten man får omtale og utmerkelser som trener, eller som klubb, at man en gang i tiden var oppom blant de beste i norsk fotball.

Og har klubben omgivelser, kommune og «rike onkler», som tar regninga fra gang til gang, kan man vel bygge stadioner til over 100 millioner kroner eller sparke og ansette trenere over en lav sko. Eller for dens saks skyld, ha råd til et visst antall spillere på lønningslista. Penger er ingen mangelvare der i gården. Så gjenstår det å se om denne komedien resulterer i at ekkoet på Briskeby blir borte ved at man får flere tilskuere enn kusleppet på Jønsberg.

PS. Det var hyggelig at «folkets spleiselag» i Brumunddal rakk å finansiere en spiller som Knappen gjerne ville ha, før han sluttet. Det holdt akkurat. Samme Knappen var visstnok sterkt indignert da HamKam «kapret» to spillere fra Brumunddal, høsten 2015, og før sesongen var slutt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke