hacklink
buy instagram followers
18. sep
HYTTER: Innsenderen reagerer på byggesaker langs Jessnesstranda.
 
Er det på tide å skrive om Grunnloven?
Ut i fra det vi ser i dagens samfunn, med stadig brudd på lover og rettigheter, lurer jeg på om ikke Norges grunnlov bør omskrives, til fordel for de rike og ressurssterke, der de svakeste får gå den veien høna sparker.

Publisert: 05.jul.2019 15:16
Oppdatert: 05.jul.2019 15:18

Eksemplene er jo mange, nasjonalt og lokalt, særlig når vi ser spesielt hvordan de rike tar seg til rette (siste Jessnesstranda, lokalt, f.eks.).

Jeg har tidligere tatt opp ulikhet i Norge og at den øker, noe dagens regjering har bidratt og fortsatt bidrar til (tidligere regjeringer går heller ikke fri).

Dagens reviderte budsjett, som foreløpig ikke er vedtatt på Stortinget, bidrar til at ulikheten øker, til tross for regjeringens skryteliste. Faktum er at de svakeste stadig må kjempe, kjempe og kjempe for sine rettigheter, i henhold grunnloven og FN-konvensjonen (som Norge ikke har ratifisert).

Glansbildet til Norge er flott, men dessverre skjuler det en økende ulikhet. Her kommer vi derfor inn på grunnlov og rettigheter, hvor vår lov i hovedsak er tuftet på sosialdemokratiske verdier. Her stiller jeg et stort spørsmål om dagens regjering, som har de beste muligheter til å skape likhet, ikke gjør sitt for å skape bedre balanse i samfunnet?

Men, det er kanskje ikke noe nytt, at de sosialdemokratiske verdiene, kjempet med blod, svette og tårer, ikke har bedre aksept hos de blå kreftene, frukter de selv også høstet av?

Fra mitt ståsted, døve/hørselshemmede, undrer jeg blant annet på hvorfor vi ikke kan bli like gode bidragsytere til staten og statskassen, som de som har hørselen i orden. Når de hørselshemmede har så store problemer med å komme ut i arbeidslivet, skyldes mye svikt i tilretteleggelsen av oppvekst og utdannelse, at de ikke får like muligheter i inkluderingen i samfunnet. I stedet havner mange i ingenmannsland (NAV). Dette, er bare et eksempel.

Inkludering og likeverdighet er flott, men, da må myndighetene følge opp rettighetene de har krav, på funksjonshemmedes premisser.

Derfor spørs det ikke om grunnloven må omskrives? Slik at den er i pakt med dagens Norge? Og kanskje vi må gjøre som i Frankrike, ta på oss de gule vestene?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke