Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Er det rart mangeblir forbannet?

Publisert: 14.okt.2016 18:31
Oppdatert: 14.okt.2016 18:40

Forslaget til statsbudsjett er neppe vanlig lesing for de fleste. Ikke for meg heller. Med god hjelp av media og nettet er det dog mulig å danne seg et inntrykk av regjeringens forslag til tiltak og prioriteringer. Det er sikkert mye bra i forslaget, men enkelte forslag gjør meg opprørt og oppgitt! Slik jeg leser det, gir bl.a. forslaget betydelige lettelser i formuesbeskatningen- opp mot 500 millioner. Norges tusen rikeste mennesker får i gjennomsnitt ca 760.000 (!) kroner i årlig skattelette. Det tilsvarer ca 2.100 kroner pr.dag! Folk flest får 5.30 pr dag ifølge media. «Forsvaret» for forslaget er at det gis en rekke avgiftsreduksjoner som kommer alle til gode.Men i tillegg får altså de rikeste blant oss 760.000 kroner i skattelette – hvert år!

Jeg trekker den konklusjonen at forskjellene i samfunnet blir større. Det mener jeg er en uheldig! Det er verken et mål eller realistisk at alle skal være like, verken i økonomisk henseende eller på annen måte. Men blir de økonomiske forskjellene i samfunnet for store, skapes utrygghet. Utrygghet skaper uro. Uro skaper ofte sinne. Sinne skaper ofte det som verre er.

Når man i tillegg ser at forslaget bl.a. representerer kutt i barnetillegget for uføre, innføring av egenandel ved fysioterapi for grupper med kroniske sykdommer, kutt i fri rettshjelp for folk med svak økonomi, strammere kår for støtte til multihandikappede- da må jeg innrømme at jeg rister på hodet og blir forbannet!

Et viktig gode ved det norske samfunnet har, etter min mening, vært de relativt små forskjellene. Dette har bl.a. gjort at de fleste av oss har kunnet ferdes hvor vi vil uten å føler utrygghet. Det er langt fra situasjonen mange andre steder i verden!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke