23. okt
 
«Er det rett spor»?

0
Publisert: 30.mai.2015 04:00
Oppdatert: 01.jun.2015 07:15

Gro Elisabeth Bråten sier i HA 28. mai at regjeringen trenger alle de ansatte i jernbanen «til å bemanne alle togene som skal gå». Jeg synes det er kjempeflott at man sier at man skal satse på kollektivtrafikk, som tog eller buss.

Men det får meg til å lure litt på hvor alle togene skal gå, det nærmest høres ut som det ikke er nok ansatte i jernbanen, spesielt når hun hevder at Hamar Arbeiderparti «behøver et kurs i markedsmekanismer».

Vi skal ifølge regjeringen få bedre, raskere og mer komfortable veier enn noensinne og flere skal bruke bilen. Vi skal ha raskere, bedre og flere tog enn noensinne og flere skal ta toget. Og i byene skal vi ha mer buss, trikk og lokaltog enn noensinne før. Alt er jo vel og bra med det. Men om flere skal kjøre bil, lokaltog, trikk, T-bane eller buss, når får vi flere mennesker til å fylle togene med?

Som en fotnote: 83 prosent av all persontransport på jernbane i Norge skjer i nærheten av Oslo-gryta. Hvem skal ha ansvar for resten av jernbanen i Norge når fløten er skummet av toppen av de lukrative jernbanestrekningene? Det blir vel det som er igjen av NSB det, eller hva Bråten?

Listekandidat

Hamar Arbeiderparti

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke