Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Nedre Tømte: Aasa Gjestvang (Sp) med ambisjoner om å kaste Nils A. Røhne ut av ordførerkontoret.Foto: Arnt Olav Velten
 
Er det slik vi vil ha det i Stange?
Det har gått ei kule varmt rundt Nedre Tømte barnehage. Ordfører i Stange redegjør i et intervju i HA 14. november om de mange rundene saken har vært igjennom i kommunestyret.

Publisert: 22.nov.2018 12:21
Oppdatert: 22.nov.2018 12:50

14. desember 2017 ble barnehagebehovet diskutert, og her ble det vedtatt å holde fast ved at planlegging og bygging av 6-avdelings barnehage på Nedre Tømte fortsetter som tidligere vedtatt. I tillegg ble det vedtatt penger til bygging.

Tidligere har formannskapet i flere omganger gitt tilleggsbevilgninger til byggeprosjektet. Og så vidt meg bekjent var det et enstemmig formannskap i desember 2017 som opprettholdt tidligere vedtak om bygging.Nå er saken ferdigbehandlet i kommunestyret, og et enstemmig vedtak om godkjenning av romprogram og videreføring av Nedre Tømte foreligger.

Dette sa ordfører Nils A. Røhne i HA-intervjuet 14. november.

Aasa Gjestvang fant prisverdig ut at rådmannen hadde hatt et par feilskjær underveis i prosessen, eller sagt på en litt skarpere måte: Han hadde ikke fulgt opp kommunestyrets vedtak fra november 2016 i sin fulle bredde. Der heter det at «Endelig vedtak om utbygging fremmes med bakgrunn i behovstall for barnehageplasser i framtidig budsjettarbeid».

Etter dette tok deler av opposisjonen fyr. I førersetet finner vi Sps Aasa Gjestvang, og Frps Truls Gihlemoen slutter seg til opprørsbevegelsen. Ikke overraskende, når man har ambisjoner om å kaste Nils A. Røhne ut av kontoret i 2019, så gjelder det å peise på med alle saker som ligner gull. Aasa Gjestvang uttaler til HA 9. november at det nå må vises respekt for politikerne og at arbeidene må stanses umiddelbart. Ikke nok med det, men hun hevder at omdømmetapet blir uopprettelig. Truls Gihlemoen henger seg på og mener at her må det vaskes opp og at vi er vitne til en maktarroganse uten sidestykke.

Dette får Nærmiljølistas Tore Kjetil Stårvik til å poste en reaksjon på Facebook: «At å drive politisk og personlig markering nå kan bety forsinkelser», skriver han. Da ser, ifølge HA, Aasa Gjestvang rødt. Med det mener hun vel å si at det ikke ligger noen personlige eller politiske markeringer i hennes uttalelser. Hun insinuerer samtidig at Stårvik skulle mene at det er greit å bygge store prosjekter uten endelige vedtak. Akkurat den holdningen tror jeg Stårvik befinner seg milevis unna. Det han ga uttrykk for i sakens anledning er innlysende den eneste riktige: Rett opp den formelle feilen og bygg barnehagen som planlagt!

Den formelle feilen som rådmannen er ansvarlig for, er selvsagt alvorlig nok, men fullt ut opprettelig. Deretter måtte selvsagt Stange kommune komme seg videre og fullføre oppføringen av Nedre Tømte barnehage som planlagt, og ikke spille poker med barnefamilienes store behov for å få dette prosjektet på plass til rett tid. Det som muligens blir verre å rette opp, er Aasa Gjestvangs forhastede og oppblåste utspill som synes å ha en helt annen agenda enn å stramme opp rådmannen. Jeg tror ikke Stange kommune, eller Stanges innbyggere for den del, vil være tjent med en ordfører som til de grader blåser en slik sak ut av alle proporsjoner. Det vil alltid være en kjærkommen evne hos våre politiske ledere å kunne telle til ti før de tenner lunta.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke