hacklink
18. sep
 
Er dette en ide for byutvikling?

Publisert: 09.nov.2016 09:10
Oppdatert: 09.nov.2016 09:14

Jeg leste i et tidsskrift at Statsbussarna i Østersund ville sette i gang et prøveprosjekt med resepsjon der passasjerer kan få opplysning om rutetider, billettpriser og ta vare på hittegods fra bussene og orientere passasjerer om reiseruter og avstander etcetra.

Jeg undres om dette kan være en ide som og så kunne være noe for Hamar, og da mener jeg at NSB også bør henge seg på det samme prosjektet. Der de da kan yte sine passasjerer den servicen at det blir mulig å få kjøpt både reisebilletter og plassbilletter. En slik ordning ville NSB tjene på. Det vil avlaste konduktørene for mye arbeid, slik kunne dem få bedre tid for å yte mer hjelp og rettledning for passasjerene. Når trivselen i å reise med togene vil øke, er det mulig at enda flere vil benytte toget som fremkomstmiddel. Og billettinntektene øker for NSB og regulariteten vil bedres.

En annen ide er om det kan være mulig å etablere en byguide-ordning, slik at grupper av turister kunne få leie en guide for bli bedre kjent med byen. Her er da mye som kan være artig å vise frem for tilreisende. Tenker da på Domkirkeodden, Jernbanemuseet, stupetårnet, Kulturhuset, Briskeby stadion, Strandgata med sine fortauskafeer med sin strålende utsikt utover Norges største innsjø, Kirsten Flagstads hus og Koigen. Et servicesenter for turister bør lokaliseres sentralt, nær buss/taxisentral og jernbanestasjon.

Jeg tenker da på den gamle jernbanerestauranten, Venterommet i stasjonsbygget. Eller i det som før var Jernbanesamfundet. Å guide turister rundt i denne vakre byen, kan vel være et artig oppdrag for pensjonerte høyskolelektorer, jernbanepensjonister, og andre interesserte.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke