23. okt
 
Er Dobbeltspor snarest troverdig?
Jernbanedebatten i Hamar.

Publisert: 07.jan.2016 04:00
Oppdatert: 07.jan.2016 09:17

Er gruppen «Dobbeltspor snarest» troverdig?

Sjefredaktøren i HA konstaterer at «Dobbeltspor snarest» er en Arbeiderparti-relatert gruppe. Hadde opprettelsen av gruppen kommet i god tid innen valget, ville de kanskje ha påvirket kommunevalget til fordel for Arbeiderpartiet, slik at utfallet av valget hadde blitt et annet, spør Carsten Bleness.

Redaktøren setter også som overskrift at om formålet til de to jernbaneaksjonene ble oppfylt, ville det være en lykke for byen. Altså å få jernbanen til byen i 2024, og samtidig lagt bort fra strandsonen.

Les også lørdagskommentaren: Jernbanedebatten inn i en ny fase

Vi tenkte umiddelbart å ta kontakt til «Dobbeltspor snarest» i den hensikt å etablere et eventuelt samarbeid, og begynte å studere innleggene på Facebook og hvem som sto bak gruppen.

Da listen av underskrivere og styremedlemmer brakte for en dag en rekke navn som allerede er kjent for deres synspunkter til fordel for et vestlig alternativ, unnlot vi å ta kontakt. Synspunktene som står klart og tydelig for et av de vestlige alternativene, har kommet til uttrykk ved folkemøter på Gregers, i avisspaltene eller på sosiale medier.

Vi får øye på den samme tilbakeholdenheten som Arbeiderpartiet viste opp til valget, men hvor deres seniorgruppe tordnet frem med deres standpunkt for vest. Har gruppen «Dobbeltspor snarest» allikevel en preferanse, siden mange av deres underskrivere og flere styremedlemmer er klare tilhengere av vest-alternativer?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke