16. sep
 
Er Frps ideologi på vei til å endres?

Publisert: 30.nov.2017 13:48
Oppdatert: 30.nov.2017 13:54

Det er noe som heter at det er kort vei mellom hat og kjærlighet. Det stemmer nok godt i svært mange forhold.

Uten tvil så ligger nok Frp og deres politikk mitt hjerte nærmest, og derfor blir også skuffelsen stor når kameler må spises. Faktisk mye større enn når sosialister og en del andre gjør politiske grep som ikke helt passer i min ideologi, for fra den siden forventer jeg ikke annet. Selv om jeg har forståelse for at av og til må man inngå kompromisser, for å oppnå en bedre politikk. Men grensen går for meg ved den grunnleggende ideologien og tankegangen.

«Anders Langes parti til sterkt nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep».

Selve grunnvollen i partiets liberale politikk og ideologi, som ble videreført av Carl I. Hagen, Norges flotteste og beste politiker, hatet av sine motstandere og elsket av sine tilhengere.

Dessverre ser det ut til at blant dagens politikere lider de fleste av «Jeg, Meg og Mitt»-syndromet, hvor lønn, pensjoner, dietter, tur og lystturer, er mer aktuelt enn politikken. Dette kan fort bli partiets banesår. Noe undertegnede og en del andre har kjempet imot i lang tid. Selvsagt finnes det enda politikere som er trofaste mot sin ideologi og sin politikk, men det ser ut til at de er blitt et mindretall.

De største skuffelsene er nok når det totale skatte og avgiftsnivået rammer mannen i gata eller folk flest, pensjonister, lavtlønnede og uføre.

Det andre er når det innføres næringslivsreguleringer og styring av bankene, med reguleringer som rammer ulikt og ofte svært urettferdig.

Oljefondets styring, og innvesteringer i utlandet og ikke i Norge, er et annet område hvor partiene svikter sine velgere, etter min mening. Slik det er lagt opp i dag, vil trolig aldri mannen i gata se noe til disse pengene, bortsett fra tall som blir nevnt i media.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke