Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Er Høyre ærlige?

Publisert: 07.sep.2017 22:19
Oppdatert: 07.sep.2017 22:33

Høyre har sagt at de skal sette ned et utvalg for å se nærmere på sykelønnsordningen i kommende stortingsperiode.

Venstre sier rett ut at de vil svekke ordningen, og Frp vil se på ordningen – hva nå det betyr. Den konservative tenketanken Civita foreslår konkrete kutt.

Det samme gjør de borgerlige ungdomspartiene, og for noen dager siden stod Høyres stortingskandidat Kristian Tonning Riise fram med samme budskap.

Forslagene har fått støtte fra arbeidsgiverorganisasjonene Spekter, Virke og NHO. Er det rart fagbevegelsen er bekymret?

Vær ærlig, Høyre! Dere går til valg på at dagens sykelønnsordning skal endres. Dere skriver i partiprogrammet deres (side 48) at dere skal sette ned et utvalg som skal vurdere hele ordningen.

Hvis dere ikke ønsker endringer - hvorfor skal dere sette ned et utvalg da?

Er det galt å advare mot den store alliansen som vil kutte i sykelønnsordningen, på den mest mulig usosiale måten, nemlig ved å kutte sykepengene til for eksempel 80 prosent av lønna, som er det oftest brukte tallet?

Det vil ramme dem som sliter med varige helseplager mer enn noen andre. Det vil ramme lavtlønte og kvinner. Ingen kan være uenig i at det er usosialt.

Borgerlige politikere snur debatten på hodet når de sier vi må kutte i sykelønna for å bevare velferden. Sykefraværet er på vei ned og vi har kommet over halvveis i de ambisiøse målene for IA-avtalen.

I Norge har vi høy sysselsetting, og med høy sysselsetting kommer også et høyere sykefravær.

Et inkluderende arbeidsliv gjør at kronisk syke kan jobbe, noe som også kan føre til høyere sykefravær. Det er uansett bedre enn at de faller ut av arbeidslivet.

Fagforbundet Hedmark forsvarer sykelønnsordningen, vi vil bevare normalarbeidsdagen og arbeidsmiljøloven.

For å sikre flere hele, faste stillinger, redusere midlertidighet og en rekke andre viktige saker i denne valgkampen må vi bruke stemmeretten.

Vi er mange som frykter for sykelønnsordninga hvis Høyre og Frp får fire nye år.

Fylkesleder, Fagforbundet Hedmark

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke