16. sep
 
Er idretten og journalistene årsaken?

Publisert: 04.apr.2017 15:17
Oppdatert: 04.apr.2017 15:36

All ære være voksne mennesker som bruker mye av fritiden sin til å engasjere barn og unge på løkka til balleker, skøyter m.m. og i terrenget til aktiviteter. Men er det måten det gjøres på som er mye av årsaken til «barnefattigdommen»?

Det fokuseres så meget på «barnefattigdom» i media og blant politikere om dagen. Det som betegnes som «fattigdom» blant barn er et økende problem. Den måten idretten utøves på med fokus på fart og prestasjoner skaper jo mengder av tapere. Stadig nye øvelser der det blir fokusert på spesialutstyr skaper jo nye «fattige» som ikke har økonomi til å skaffe seg alt utstyret. Og ikke nok med det, så kreves det stadig nye og mer avanserte anlegg som koster mer og som legger beslag på mer av naturområdene.

Løsningen kan ikke være å øke økonomiske tilskudd, men å redusere bidragene til aktiviteter som krever store utlegg. Journalistene må slutte med å fokusere på rekorder og flott utstyr og heller finne frem til de som praktiserer idretten som lek og ikke som inntektskilde. Idretten må ikke være en inntektskilde for kommersielle interesser som fokuserer på utstyr som de vil selge med god fortjeneste.

Idretten må ha som målsetting å engasjere i stedet for å konkurrere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke