Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Er ikke Aps folk i Stange interessert?

0
Publisert: 03.jun.2015 04:00
Oppdatert: 03.jun.2015 07:05

Bygdelista i Stange arrangerte åpent møte på Biblioteket i Stange 11mai i år. Det var et foredrag av Bjarne Jensen fra Høyskolen i Hedmark med tittelen: Vil kommunereformen gi oss et bedre samfunn. Der ble det presentert en del opplysninger om følgene en kommunesammenslåing kan få for Stange.

På dette møtet var det ca 50 tilhørere, derav kommunestyrerepresentanter fra flere forskjellige partier i Stange. Derimot var det ikke en eneste fra Aps gruppe tilstede, ei heller fra styret i Stange Ap. Stanges ordfører glimret også med sitt fravær. Jeg hadde personlig fortalt ham om det.Det er Ap som styrer Stange med rent flertall.

Vi synes det er påfallende at ingen fra «makta» møter opp til et slikt møte. Vet folk i Ap «alt» om konsekvenser av en eventuell kommunereform, eller er det ikke interesse for det? Vi tror Ap ønsker å tie i hjel engasjementet til medlemmene. Vi mener diskusjonen skal gjøres ute i de forskjellige politiske lag, og også i de mange frivillige lag og foreninger i Stange. Det mener vi er demokrati.

At Stanges ordfører inviterer de andre ordførerne på Hedmarken til samtaler, synes vi er et merkelig initiativ, det burde Hamars ordfører tatt initiativ til. Hamar er de som har stor nytte og interesse av å få med seg Stange. Denne reformen er laget for å styrke byene. Hamar har stor gjeld, og mangel på areal sørover. De bør heller utvikle områdene i Vang.

Ordførerens oppgave er blant annet å stå opp og slåss for lokalsamfunnet sitt. Ordføreren uttaler i HA 30. mai, at han er åpen for en diskusjon. Det håper vi skal gjøres i Stange og da er det, etter vår mening viktig å få mest mulig fakta på bordet.

Folk flest i Stange er opptatt av kommunegrenser og tjenestene de mottar, og skal motta. De vil gjerne ha et svar fra Ap om deres holdning til dette. De fleste venter i spenning på dette.

Bygdelista i Stange

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke