Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Er kvinne kvinne verst?
Det var ikke greit for oss, men for dere er det mer komfortabelt å fortsatt undertrykkes og diskrimineres. Det er i tråd med deres tradisjon.

Publisert: 28.jul.2016 04:00
Oppdatert: 28.jul.2016 10:11

Omtrent slik lager Sissel Danielsen i sitt tilsvar til mitt innlegg i HA om den kvinnefiendtlige badedrakten «burkini», et skille mellom «oss og dem».

«Bestemme sjøl. Det var det viktigste for meg før, og det er det fortsatt», hevder Sissel Danielsen i sitt innlegg, og hun følger opp med det retoriske spørsmålet, «Hvem skal bestemme hva som er komfortabelt?».

Mitt politiske fotfeste er, ganske riktig, godt til høyre for den åpenbart venstreorienterte Danielsen. Heldigvis. Likevel vil både mine mange meningsfeller, og de fleste politiske motstandere til venstre for meg, lett kunne enes om at Burkini ikke først og fremst velges på grunn av plaggets komfort. Jeg tror heller ikke at barna i svømmetimene på barneskolen eller ungdomsskolen foretrekker burkini foran sine medelevers tradisjonelle norske badetøy på bakgrunn av selvstendige, frie valg.

«Vi tror det er mor, bestemor og tradisjon som bestemmer. Opponere kan være vanskelig», skriver Anna Kathrine Kristiansen i sitt utmerkede innlegg i HA 22. juli. Lily Bandehy beskriver på sin blogg hvordan religionen hun flyktet fra i Iran på 80-tallet er i ferd med å innta også det åpne og liberale Norge. «Dette er ikke vår kultur, dette er religion», skriver hun, om hvordan Islam endrer det norske samfunnet. Beretninger fra og bilder av selvstendige kvinner uten annen tildekning enn bikini eller skjorte på strender og i skoleklasser fra 1960- og 70-tallets sekulære Iran og Pakistan beviser at hun har rett.

Sissel Danielsen mer enn antyder at menn er utenforstående i debatten om tildekking av kvinner, og at menns mening ikke er av verdi i denne sammenheng. Med de sjåvinistiske og kulturrelativistiske holdninger hun uttrykker i sitt innlegg, gir Danielsen sin støtte til at kvinner som diskrimineres av en undertrykkende islamtolkning fortsatt skal undertrykkes, fordi det er mest komfortabelt for kvinnene selv. Til venstresidens applaus er kvinne kvinne verst.

Dagbladet skriver på lederplass at et forbud mot burkini vil vise seg vanskelig å gjennomføre med gjeldende lovverk. Forbud, påbud, og offentlige inngrep i folks liv er heller ikke Frps foretrukne virkemiddel.

Frivillighet forutsetter mulighet til selvstendige, frie valg. Vi «borti alle vegger frekke, irriterende menn», forlanger diskusjon om tildekking. Vi snakker ikke, Sissel Danielsen, om hva kvinner skal ha på seg. 9-åringer som pakkes inn for å lære å svømme sammen med sine klassekamerater har ikke muligheten til å «bestemme sjøl», slik du og dine medsøstre i Kvinnefronten har kjempet for. En reell mulighet til å «bestemme sjøl» har heller ikke deres mødre, søstre, tanter eller bestemødre. Vi må velge virkemidlene som sikrer at deres døtre får valget.

Jeg spurte i mitt innlegg om vi har blitt for bortskjemt til å huske. Sissel Danielsen bekrefter langt på vei at iallfall hun har blitt det.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke