buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Er medisterfarse medisterfarse?
Kjøtt

Publisert: 05.sep.2016 04:00
Oppdatert: 05.sep.2016 10:59

Wikipedia sier: Medisterfarse er et næringsmiddelprodukt som er underlagt Mattilsynets krav til definerte kjøttråvarer. Medisterfarse skal være fremstilt av kjøtt og fett fra svin. Det er ikke tillatt med andre kjøttråvarer i produkter som kalles medisterfarse.

Farsen består av medisterdeig som er spedd, og kan inneholde maks 23 prosent fett.

Da jeg var barn og ungdom, så hadde mange bakgårdsgris, også vi.

Vi slaktet gjerne til jul og sendte gjerne deler av slaktet til maling til farse. Råvarene kom altså fra grisen. Vi brukte gjerne kylling og kaninkjøtt i sylta, men aldri i farsen.

Undertegnede ble derfor meget overrasket i dag ved kjøp av medisterfarse fra Børresen på OBS. Hvor det i varedeklarasjonen sto at det var laget av svin og storfe. Blir da ikke da feil å kalle det medisterfarse?

For meg personlig, betyr det ingen ting, men da jeg er gift med en buddhist, som ikke spiser dyr med hår på av religiøse årsaker, så er dette av betydning.

I disse tider med Islam, Halal-slakt og svinekjøtt, som blir slått stort opp i media, om hvor dårlig og umoralsk vi behandler muhammedanere, så hva da med buddhister og andre? Hvor er moralen i dette?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat