buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Illustrasjonsfoto: Christian E. Bergheim
 
Er mer bompenger en krise?

Publisert: 27.mai.2019 14:37
Oppdatert: 28.mai.2019 08:28

Tilsvar til Katrine Aalstad fra Hamar MDG i HA 23. mai.

Etter min mening er det blitt det, da bomstasjoner dukker opp som paddehatter over hele landet. Bompengene var da de ble innført, først og fremst planlagt til å dekke kostnader for utbygging av nye veier og til kollektivtrafikk og sykkelveier.

Katrine Aalstad sier at alle som benytter veien skal betale for dette, ja der er jeg enig. Men hvorfor skal da ikke elbilene betale bompenger fullt ut til samme kostnad som for oss andre? Det har vært snakk om å innføre halv pris for elbiler. Det er ikke riktig overfor alle andre som må betal full pris.

De bruker jo den samme veien som vi andre må betale bompenger for å benytte, og jeg tror de benytter de nye veiene mye mer, for det koster ikke elbileierne noe å bruke bilen for eksempel til Oslo. De kunne jo tatt toget som mange av oss andre gjør. En elbil sliter vel så mye på veien som en vanlig bil, og dekkene lager like mye støv som andre som kjører på bensin eller diesel. Vi betale i dag nok avgifter for bensin/diesel til å dekke opp kostnadene ved miljøet som hun skriver om. Dessuten er nye biler blitt mye bedre når det gjelder utslipp.

At folk nå sier at nok er nok, når det gjelder bompengetakstene, er at prisene er for høye og at bomstasjonene står for tett. Det er også på tide at de som nå kjører elbil blir med på å betale sin del av utgiftene til nye veier, og ikke bare dytte dette over på oss andre som kjører vanlige biler.

Det ser også ut som Staten trenger mer penger, for de går nå underskudd på gratis bompassering av elbileiere, i tillegg til reduksjoner i avgiftene på nye elbiler. Jeg tror heller ikke at det blir mindre biler i byen i fremtiden, ettersom det vil bli flere elbiler. Hvorfor sykle når du kjører gratis med elbil?

Nå må også elbileier være med på å redde miljøet vårt, det kan ikke bare være vi som må betale alle utgifter, mens elbileiere blir subsidiert av staten og oss andre.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat