Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Er Ringsaker en versting?
For kort tid siden hadde HA et oppsett og sammenligninger mellom Hamar og Ringsaker kommuner.

0
Publisert: 10.aug.2016 04:00
Oppdatert: 10.aug.2016 07:01

MENINGER

Kort om søppelavgiften i de to kommunene:

Den vanlige søppelavgiften 2.543 kroner per år i Hamar kommune er angitt riktig.

Derimot kan tilsvarende avgift i Ringsaker kommune 2.484 kroner ikke være riktig. Etter kommunens egen prisliste er den vanlige årsavgiften 3.596 kroner. Prisforskjellen mellom kommunene blir da 1.053 kroner, som igjen tilsvarer 41,4 prosent høyere avgift i Ringsaker kommune.

Dette igjen forsterker Ringsakers versting-posisjon!?

Den vanlige søppelavgiften for fritidseiendommene utgjør 679 kroner i Hamar kommune og 1.081 kroner i Ringsaker kommune med sistnevnte som en versting med + 59 prosent!

Den samme avgiften for fritidseiendommene utgjør henholdsvis 26,7 prosent (Hamar) og 30,1 prosent (Ringsaker) av den vanlige avgiften som fastboende betaler.

Kommunenes fastsettelser av avgiftene for fritidseiendommene (og fastboende) kan neppe være basert på eksakte fakta/ grunnlag. Det synes ofte som om størrelsene av avgiftene baseres på tilfeldig «planting».

Om kommunene for sine «beregninger» ikke har skikkelige fakta er det anbefalt at årsavgiften for fritidseiendommene baseres på årlig brukstid av disse eiendommene, som ofte nevnes med 80/90 døgn i året.

Dette betyr i realiteten at årsavgiften for fritidseiendommen bør tilsvare 22–25 prosent av avgiften som betales av fastboende.

Etter sentrale regler kan kommunene ikke fastsette høyere avgifter for en gruppe for å subsidiere en annen gruppe.

Beklageligvis kan avgiftene i mange kommuner være «plantet» uten skikkelige tall-/faktagrunnlag!

Det er foreslått for sentrale myndigheter at det utarbeides en ensartet mal for kommunenes fastsettelser. Kommunene selv bør alt nå kunne se på sine beregninger!

Ellers er det registrert at Hamar kommune nytter særskilte årlige egne abonnementsavgifter for vann- og kloakkavgiftene. Om andre kommuner nytter de samme avgiftene er ikke kjent.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke