Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Er snart kassa tom?

Publisert: 11.apr.2018 11:15
Oppdatert: 11.apr.2018 11:20

Begynner elbil-kassa til staten å gå tom? Det må vel være årsaken til at Høyre har fremmet forslag på sitt landsmøte om å øke avgiftene på nye biler med bensin- eller dieselmotor?

Det er vel nå på tide at også el-bileiere er med å betale sin del av de kostnader det er å ha og kjøre bil på norske veier. Jeg kan ikke se hvorfor de ikke skal betale bomavgift, parkeringsavgift, ferjeavgift og strøm osv på lik linje med andre bileiere. Disse el-bilene sliter og støver like mye på veien som oss andre som kjører. Derfor er det på tide at de også betaler sin del av kostnadene og er solidarisk med på nedbetalingen av kostnadene på nye veier. Kanskje på tide at de også skjønner at det koster å kjøre bil.

Staten er på feil spor nå som de har oppnådd det som var ønsket mål for antall el-biler i Norge. Hvorfor er det ikke nok bare at kjøp av el-bil er billigere enn bil med bensin/dieselmotor, noe som jeg kan være enig i. Det er feil politikk å føre driftskostnadene over på oss andre, som i dag betaler nok avgifter for å bruke bilen.

Det vi ser i dag, siden det ikke koster noe å bruke og kjøre el-bil, er at man tar el-bilen bare man skal en liten tur ned i byen å kjøpe brød. Det koster jo ingenting å kjøre og parkere. Det blir ikke mindre trafikk av dette. Og det er jo heller ikke noen vits å bruke offentlig kollektivtransport, for det koster jo penger.

Kanskje det nå er på tide å gjøre noen endringer med dette pengesløseriet fra statens side, slik at de får noen penger inn i statskassa og ikke bare ut?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke