15. sep
 
Er Stange bevisst sitt ansvar?

Publisert: 20.aug.2019 15:32
Oppdatert: 20.aug.2019 15:40

Jeg leser i HA om 87-årige Marit Othille Wolden i Romedal og om hennes leieforhold med Stange kommune. Det er på høy tid at Stange kommune «stikker fingeren i jorda» og kjenner virkeligheten av hvordan man skal tjene sine innbyggere i egen kommune.

Dette kan sammenlignes med en struts som stikker hodet i sanden for å unngå problemer og konflikter. Dette er vel en form for ansvarsfraskrivelse etter hva man kan lese mellom linjene i denne artikkelen.

En utleier er ansvarlig for utbedringer, samt vedlikehold på egen eiendom. Som kjent har Stange kommune stort etterslep på egen boligmasse og da er det betimelig å spørre politikerne hva brukes og bevilges pengene egentlig til?

Det er etter vårt syn idioti å bruke 115 millioner kroner på et kulturhus, da innbyggerne allerede har tilbud på dette i Hamar. Pengene kunne vært brukt på rehabilitering av nedslitte skoler i kommunen og selvsagt også rehabilitering av eiendomsmasse forøvrig.

Ubegripelige tanker med bruk av skattebetalernes penger, selv om man har et eget boligforetak i kommunen. Kommunen bør se på andre løsninger når kommunale nybygg settes opp, og selge unna boligmasse etter ei viss tid, slik at etterslepet av boligmasse ikke lenger vil være en byrde for kommunen.

Vedlikehold av en kommunale boliger skal ikke munne ut i eksempelvis at leietakere ikke kan få dusje på ukesvis.

Stange NfP er redd dette blir en ren ansvarsfraskrivelse, når man i denne enkeltsaken kan lese at det blir «ballkasting» mellom administrasjonen i kommunen og styreleder av boligforetaket. Ingen av Stanges innbyggere som leier av kommunen bør akseptere denne håndteringen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke