hacklink
18. sep
Utvikling: Vekst og utvikling på Hedmarken ble kommentert slik at HAs tegner Oddmund Mikkelsen lørdag 4. november.
 
Er vekst utvikling?
På debattsidene i HA 4. og 6. november kan vi lese ulike synspunkter på veksten spesielt i Hamar og Ringsaker, men også i hele Innlandet generelt. Ringsaker Blad har også en kommentar om samme tema 4. november.

Publisert: 07.nov.2017 17:01
Oppdatert: 07.nov.2017 17:11

Kai Ove Berg forsøker i HA 6. november å tegne et glansbilde av vekst og utvikling i Ringsaker i motsetning til kommentaren til Bengt Lie i RB om manglende styring på Sjusjøen og refleksjonene til Anne Ekornholmen i HA 4. november om viktigheten av byutvikling uten å bygge ned matjord.

Baksiden på glansbildet til Kai Ove Berg er langt fra vakkert. Kommunale regnestykkker baserer seg på vekst og utvikling, men overser hva veksten koster. Når rådmannen i Ringsaker ser frem til at kommunen skal øke innbyggertallet til nærmere det dobbelte av i dag, burde han heller snudd seg og sett hvilke problemer kommunen allerede har fått med den utviklingen som har skjedd de siste årene. Hvor skal så mange mennesker sette ned føttene og gjøre av alle bilene? Og hvor skal vi dyrke maten når den beste matjorda blir nedbygd?

Det finnes ikke noen god løsning for omkjøringsvegen som det er behov for i Brumunddal. Og Sjusjøen er allerede ødelagt med alle de nye høystandard fritidsboligene. Hvor skal alle disse menneskene få plass i vinterferier og påsker. All utbyggingen som stadig brer seg innover fjellet forringer naturopplevelsen ved å måtte gå i kø for å finne fritt rom.

Hvis man ønsker å ha byer med mange mennesker er det nødvendig å bygge i høyden som Anne Ekornholmen fremhever i sin kommentar i HA 4. november. Kunsten med å kjenne sin egen begrensning er mangelvare. Administrasjonen og politikerne i kommunene burde vite at det går ikke an å få i «pose og sekk». Grådigheten som preger utbyggere og kommunene er til skade for distriktet som tidligere har vært kjent for vakker natur og romslighet. Nå blir det i stedet preget av «signalbygg» og trengsel.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke