Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
FLYKTNINGER: Stor strøm i Europa: Dette er fra Gevgelija i Macedonia.
FOTO:: Stoyan Nenov, REUTERS
 
Er vi andre bare slemme og vonde mennesker?
Med den forferdelige flyktning og asylstrømmen som bakteppe, siger det innpå meg en redsel og frykt.

Publisert: 01.okt.2015 04:00
Oppdatert: 01.okt.2015 09:18

Med den forferdelige flyktning og asylstrømmen som bakteppe, siger det innpå meg en redsel og frykt som jeg har vanskelig for å takle, ikke minst i stadig gjentagende nattlige mareritt.

Det er i slike stunder du prøver å tenke rasjonelt og ikke la frykten ta helt overhånd.

Er vi andre, som er skeptiske, et forferdelig utskudd av Homo Sapiens som ikke greier å mobilisere den enorme nestekjærligheten som mange i vårt land nå bretter ut i alle medier.

Alle, uten unntak, synes selvfølgelig at dette som skjer blant annet i Syria, er en forferdelig katastrofe for dem det gjelder, er Europa og Norge i stand til å takle dette en måte som er riktig for de som kommer etter oss. Hvor går grensen for antall i mottak i årene fremover.

Er det tillatt å føle frykt og redsel hva disse enorme mengdene av folk på vandring vil ha av påvirkning på vårt lille land. Og det er vel bare våre politikere som ikke har fått med seg at vi er et lite land. Hvordan ser dette lille landet vårt ut om for eksempel 100-150 år? Vil for eksempel de mange kontroverser og fiendtligheter i landene de kommer fra; kunne bli tatt med til vårt land og få skape uro i Norge?

Vil ALLE kunne tilpasse seg dette med å leve i et opprinnelig kristent og demokratisk land, til tross for at noens religioner ikke tillater det?

Hva med dagens politikere tenker de nok på konsekvenser? Hva slags ettermæle vil de få, eller er dette en tanke som er dem helt fjern.

Selvsagt er dagens politikere forvandlet til støv, når vi kan forvente å se konsekvensen av de siste års noe enkle måte å forholde seg til vanskelige problemer.

Våre etterkommere, skal heldigvis for oss, skrive den historien. Jeg tror den kan bli veldig stygg, men håper selvsagt på det motsatte.

Takket være Putin og Kina som vi vet har en annen agenda, er også FN spilt sjakk matt for ente gang. Sammen med despoten i Syria må de ta mesteparten av ansvaret. Hadde FN fått det mandatet de ba om, hadde mye av dette vært unngått.

Men det vi ser er vel et tydelig bevis på at politikk forfektet etter en flere hundre år gammel bok ikke er den beste rettesnoren i et moderne samfunn.

Respekterer absolutt at mange ikke føler den samme frykten som meg. Men hvis noen kan overbevise meg om at ALLE våre nye landsmenn vil oss vel og at de også vil respektere vår religion og vårt demokrati, så skal jeg gjerne høre på gode og saklige argumenter.

Dette er meninger jeg har gjort meg opp etter hvert. Hovedsaklig basert på den alvorlige frykten jeg føler for de som skal bo i vårt land etter oss.

Brumunddal

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke