Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
Søppel: Det er ikke verre enn å kaste det i ei søppelkasse.
Foto: Aud Ingebjørg Barstad
 
Er vi blitt så late?
Forsøpling

Publisert: 24.mai.2016 04:00
Oppdatert: 24.mai.2016 10:13

Jeg har levd et kort liv her på jorda men en ting har jeg vært veldig klar på. Det er forsøpling. Jeg tenker så lite som så: en liten tanke som: ikke kast søppel over alt når til og med styret betaler for søppelkasser til oss.

Nordpolen holdt på å smelte på grunn av dette, men heldigvis hadde vi noen fantastiske polfarere i TV-serien «Nansens fotspor». De jobbet i over et år for oss og for at Nordpolen ikke skulle forsvinne.

Det er ikke mer enn å kaste det i en søppelkasse. Det blir ikke bare stygt, det ødelegger også miljøet. For en liten stund siden var jeg på Sandvika-stranda og der som det egentlig er så fint er det så mye søppel at det nesten ikke er sant.

Vil dere at verden skal se ut som en søppeldynge? Tenk hvis for eksempel en katt eller en hund tror det er mat og når den spiser det så kveles den og dør. Det er så urettferdig for naturen. Det skal ikke så mye til for å kaste noe.

Jeg forventer litt mer av oss mennesker. Så tenk over hva du gjør før du kaster søppel på bakken. Gjør en forskjell - det er så mye som står på spill. Ikke bare tenk «det er så langt til nærmeste søppelkasse» tenk «hva skjer hvis jeg slenger den her?».

Det er så mye bedre å kaste det. Det er også mye bedre for både deg og meg. For meg er det like fælt å kaste søppel på bakken som å gjøre innbrudd i en bil og det er dårlig gjort det. Det er så mye bedre enn å ødelegge for oss alle. Det er barna som skal arve jorden. Tenk nå over det jeg har sagt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke