15. sep
 
Er vi uten visjoner?
Hamar etter valget.

Publisert: 29.sep.2015 04:00
Oppdatert: 29.sep.2015 08:12

Det er Einar Busterud som stiller spørsmålet i HA 22. september.

Spør han på vegne av sine BBL-ere, eller alle oss andre? Uansett, hans forrige vyer skaffet byen blant annet fotballbane, kulturhus, Koigen (inkludert stupetårn), fornyet Strandgaten, Vangsvegen, Stortorget og Vestre torg. Kostnad, henimot 3 milliarder – alt lånte kroner.

Konsekvensen er, at nå har politikerne og administrasjonen store problemer med å lage budsjettet for neste år. Det skal kuttes i tjenester. Det kommunen har tilbudt hittil, er vel like nødvendige kommende år? Så, hvor kutte?

Les Busteruds innlegg: Er vi uten visjoner?

Før valget lovte Busterud å bringe kommunens økonomi i balanse i løpet av to-tre år. Uten å fortelle hvordan. Men, når det tar en generasjon å tilbakebetale bestående gjeld? Bare dager etter valget, sier han i avisen: «De store investeringene er bare første steg. Byutviklingen må fortsette». Opplåningen også. Hva har vi i vente, - vi borgere av Hamar?

Er vi utsatt for investeringsgalskap, når kommunen ikke eier midler, har bare stor gjeld? Og det er store problemer med driften, i tillegg? Mens, eldrebølgen, den er like om hjørnet!

I denne situasjonen, er BBLs samarbeidspartnere klar over hva de stiller seg overfor?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke