16. sep
 
Erik Kristiansens tomme retorikk
I HA 20. oktober går Erik Kristiansen til personangrep på Folkeaksjonens Geir Bjørnar Smebye fordi han etterlyser mer åpenhet fra Jernbaneverket.

Publisert: 26.okt.2016 15:22
Oppdatert: 26.okt.2016 15:30

Meninger

I mitt arkiv er dette Kristiansens fjerde innlegg siden juli uten annet innhold enn angrep på Folkeaksjonen generelt, og Smebye spesielt.

Geir Bjørnar Smebye har etterlyst mer åpenhet rundt Jernbaneverkets beslutningsprosess om dobbeltspor gjennom Hamar. Bakgrunnen er at de underliggende utredningene i all hovedsak taler sterkt til fordel for Korridor øst, mens Jernbaneverket har tatt i bruk etatens sterkeste virkemiddel, som er å fraråde Korridor øst.

Det er over lengre tid flyttet grenser mot større åpenhet i offentlig forvaltning. Jeg klarer ikke å se at et ønske om større åpenhet om beslutningsprosesser skal gi grunnlag for gjentagende latterliggjøring og personangrep. Vi har allerede en pågående og ganske åpen debatt om beslutningsprosessen knyttet til kulturminnevern og dobbeltsporet gjennom Hamar.

� 5. juli hadde Erik Kristiansen et innlegg i HA om at sentrale personer i Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone bor i den traseen Jernbaneverket har anbefalt, vest.� 10. august hadde Kristiansen et innlegg i HA om at han følger utviklingen i Folkeaksjonen med undring. Han konkluderer med at «vi står igjen med vest som eneste realistiske trasé».� 10. september hadde Kristiansen et innlegg i HA hvor han angriper Smebyes forespørsel om mer åpenhet rundt Jernbaneverkets beslutningsprosess. Kristiansens konklusjon om Smebye var at: «Mye kan tyde på at man har kjørt seg fast på enkeltsporet».� 19. oktober hadde Kristiansen et innlegg i HA med hans sterkeste angrep på Smebye og Folkeaksjonen hittil. Kristiansen har blant annet gravd seg tilbake til Smebyes daværende engasjement mot vernebygget for domkirkeruinene i 1994, for å finne noe som tilsynelatende er ment å skulle undergrave Smebyes troverdighet.

Innledningen sier at «Folkeaksjonen ved Geir Bjørnar Smebye har over tid vist for all verden at han har null tillit til JBV». Det er underlig å lese at en tidligere kommunist omtaler en kritisk innstilling til statlige etaters maktutøvelse som et problem.

I utgangspunktet hadde jeg bestemt meg for kun å delta i den faktabaserte delen av jernbanedebatten. Men jeg synes vi alle har et ansvar for å si i fra når vi synes at nok er nok. Ole Elias Holck tok dette ansvaret overfor Kristiansen i et innlegg i HA 5. juli. Jeg gjør det nå.

Vi er flere innbyggere som bruker mye tid på å sjekke fakta i denne saken, både til fordel for øst og vest. Jeg har like stor respekt for tiden som brukes på dette, enten det er for vest eller øst. Erik Kristiansen er ikke en av disse faktabaserte innbyggerne. Innleggene preges av tom og ufin retorikk uten synlige tegn på at han har lest sakens dokumenter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke