hacklink
18. sep
 
Eriksrud og Gardermoen

Publisert: 27.mar.2017 22:59
Oppdatert: 28.mar.2017 23:17

Kommunestyrerepresentant Finn Arne Eriksrud forsvarer i et innlegg sin illojalitet overfor et fattet vedtak i kommunestyret, med prosessen rundt hovedflyplassen på Gardermoen. Jeg må vel si jeg har sett større dømmekraft enn den Eriksrud legger for dagen her.

Da hovedflyplassen første gang var oppe til votering i Stortinget, var det ikke flertall for verken Hurum eller Gardermoen. Et tredje alternativ, delt løsning mellom Fornebu og Gardermoen, hindret det. Avstemningsrekkefølgen i Stortinget gjorde at Hurum ble valgt, fordi dette alternativet ble votert over til sist, og det var noen som stemte subsidiært for Hurum, for å få vedtatt en hovedflyplass.

Dette altså i kontrast til trasevalget for dobbeltspor i Hamar kommunestyret. Her var det i utgangspunktet et klart flertall for Øst. Arbeiderpartiets (inkl. Eriksrud) subsidiære stemmegiving hadde i så måte ingen betydning for flertallet, men må utelukkende tolkes dithen at Arbeiderpartiet (inkl. Eriksrud) mente at Øst var et klart akseptabelt alternativ. Etter 21. desember 2016 har det ikke framkommet verken tåke eller annet som skulle gjøre at Eriksrud plutselig skulle kjempe for et annet alternativ enn det han selv har vært med på å vedta.

Det spiller også liten rolle om Eriksrud har stemt subsidiært for Øst, eller ikke. Som kommunestyrerepresentant er han uansett en del av det vedtaket kommunestyret lovlig har fattet. Hvis vi skal tillate at mindretallet i alle saker skal kreve omkamper, blir Innlandet akterutseilt. Da får vi i alle fall ikke noe dobbeltspor snarest. Når det er sagt, er det selvsagt legitimt og flott av velforeninger og andre interessegrupper fortsatt jobber for det de tror på. Men ikke kommunestyrerepresentant Eriksrud. At Eriksrud og andre veteraner i Hamar Ap forsøker å hindre andre kommunestyrerepresentanter å jobbe for det de har vedtatt, er et overgrep mot demokratiet.

Etter Stortingsvedtaket for Hurum, skjedde det mye. Selv bodde jeg utenfor Hedmarken i denne tiden, og jeg skal love at begeistringen rundt det som skjedde, ikke var like stor i Oslo og sørover, som det den var i Hedmark og Oppland. Det er vel kanskje slik at alt det som skjedde, heller ikke tåler dagens lys. Vi vet alle at det er mistanke om manipulerte måleresultater, og det skjedde til og med et mistenkelig dødsfall. At kommunestyrerepresentant Eriksrud står fram i HA og framelsker dette, og trekker det fram som et ideal, er direkte skremmende. Jeg håper inderlig vi ikke får en tilsvarende prosess i Hamar nå.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke