17. sep
Fontenen: Bare om lag en tredel av bassengbunnen dekkes av vann.
 
Eriksruds forsvar for Stortorgets fontene
Vannkunst

Publisert: 19.jul.2016 04:00
Oppdatert: 19.jul.2016 10:11

Den så ivrige miljøsyklisten Finn Arne Eriksrud og som nå er nyslått politiker for Ap har avlagt meg et besøk i HA 5. juli med kommentarer og synspunkter til mitt leserinnlegg og der jeg i mitt innlegg anmodet fungerende ordfører i spøkefulle men velmente ordelag om å jobbe politisk for en betydelig oppgradering av fonteneanlegget.

Jo da, Eriksrud. Jeg har tatt meg til anlegget både på sykkel og ved gange og har tatt en hel del fotos av fonteneanlegget. Både på kort hold og lenger ifra. Med og uten lekende barn. Jeg står helt og klart ved at proporsjonene av anlegget sett i forhold til det store torget er feil.

Les også: Kan Stortorget bli en turistmagnet?

Bare en tredel av selve bassengbunnen dekkes av vann og litt lav sprut. Hele to tredeler deler av bunnen fremviser bare et svart asfaltlignende og trist utseende dekke.

Fontenen burde så avgjort ha vært, og må ved en påkrevet oppgradering bli, synbar og til glede for også de mange som sitter på benkene høyt oppe på torget og fra deler av gågaten og for for eksempel de som sitter inne eller utenfor restaurantene på østsiden av kirkebakken.

For alle dem så skal disse være veldig bevisste og ha godt syn for i det hele tatt å kunne ane dagens fonteneanlegg og dens sprut.

Eriksrud skriver litt belærende, verdensvant og bedrevitende omkring vannspruten i vår fontene og de manges ønsker om en oppgradert vannsprutende fontene når han skriver «.. som vi uansett har sett over alt før».

Ikke alle har hatt anledning til å reise ut for å oppleve en skikkelige fontene og faktisk så er det vi som bor i denne byen nærmest året rundt som skal ha glede av anlegget og har betalt det.

Og gleden må kunne nytes fra alle deler av torget og der det er mulig å kunne se fontenen fra også nærområdene rundt torget.

Forøvrig må det kunne være et rimelig krav at fonteneanlegget får oppstart tidlig på våren så snart frostnettene er over. Det må kunne forventes at anlegget er konstruert for å kunne tåle to-tre kuldegrader ved en kanskje overraskende kjølig vårnatt. Og det bør kunne være i drift til langt ut i oktober nå som høstene er så milde.

Alle som kan bør ta seg en tur til for eksempel nabobyen Brumunddal og byens fine fontene på deres så trivelige og nye sentrumstorg og der proporsjonene stemmer veldig godt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke