Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Erna er villig til å endre abortloven

Publisert: 23.okt.2018 12:30
Oppdatert: 23.okt.2018 13:09

Jeg ser at statsminister Erna Solberg er villig til å endre abortloven for å beholde KrF på den borglige siden. Den samme Erna som i ett intervju med Dagens Næringsliv 16. oktober anklaget KrF-leder Hareide for «maktbegjær» legger seg nå paddeflat med buken opp for å lokke KrF til stadig å støtte Erna-regjeringen. Aner vi politisk prostitusjon på ett skyhøyt nivå fra Erna her? Oh yes. Men ingen må tro at Høyres prostitusjon skyldes at Erna og Høyre er maktkåte og desperate etter å beholde makten altså, i det «dannede Høyre» driver man da ikke med slik må vite.

Høyre har forresten et vedtak på abortloven som må endres om partiet skal komme Hareide og KrF i møte. Høyre, som har anklaget Hareide for løftebrudd ovenfor velgerne med sitt utspill om et samarbeid med venstresiden, er altså selv villig til å forandre sitt syn radikalt for å berge makten. Men maktkåthet fra Høyre?, langt i fra.

Høyre anklager Hareide for løftebrudd med sin flørt med venstresiden, noe det strengt tatt ikke er. Hareide sa han ikke ville felle Erna-regjeringen og sette inn Gahr-Støre rett etter valget, men han sa også at han ikke fredet Erna-regjeringen i fire år. Høyres regjeringspartner Venstre derimot som skulle kaste Frp ut av regjeringen men som nå sitter i regjering med dem begikk ett av de groveste løftebruddene vi har sett på lenge uten at det opprører Høyre det døyt. Merkelige greier.

I følge Solberg i intervjuet med DN kan det visst oppfattes som «mangel på demokrati» om Hareide og KrF feller Erna-regjeringen. Akkurat som velgerne oppfattet det som at Høyre manglet demokratiske gener da de felte Bondevik-regjeringen i 2000 og Frp manglet demokratiske gener (riktignok bare to stykker som var det antallet representanter Frp hadde den gang) felte Willoch-regjeringen i 1986?. Jeg tror ikke det, jeg tror velgerne kjenner det politiske systemet såpass godt. Om Erna insisterer på å påstå at Høyre og Frp gjør det for det de gjorde i 1986 og 2000 så klart: ingen kan vel hindre henne.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke