17. sep
Statsminister: Erna Solberg understreket at positiv vekst og utvikling i Hamar og Innlandet kommer ikke av seg selv.Foto: Berit Roald NTB scanpix
 
Erna sa: Vekst og optimisme i Innlandet
Innlandet lå i oljeskyggen da Regjeringen Solberg tiltrådte i 2013.

Publisert: 21.mai.2019 16:02
Oppdatert: 22.mai.2019 12:28

Nå seks år senere sa statsminister Erna Solberg dette i sin tale til Høyres Kandidatsamling lørdag på Gardermoen; «Distriktene blomstrer med Høyre i regjering. Da regjeringen tiltrådte lå Innlandet i oljeskyggen. Nå sørger skognæringen og reiselivet for vekst og optimisme. Det skjer samtidig som resten av landet også opplever gode tider. Distrikts-Norge er i jobb, og det er tegn på en regjering som sørger for aktivitet i hele landet.

– Vi hører at vi sentraliserer og at vi utarmer distriktene. Det er feil! Verdien av norsk sjømateksport har økt med 60 prosent på fem år. 2018 ble rekord for skogbruket og reiselivet setter nye rekorder hvert eneste år, sier Erna Solberg.

– Det bedrifter forteller meg når jeg reiser rundt i landet er at de sliter med å få tak i nok arbeidskraft. Ledigheten er lav i hele landet, og den laveste andelen registrerte arbeidsledige finner vi i de tradisjonelle distriktsfylkene».

Statsministeren understreker at positiv vekst og utvikling i Hamar og Innlandet kommer ikke av seg selv.

Bygging av ny E6 til Øyer, dobbeltspor til Hamar i 2026, er resultat av historisk sterk satsing på bygging av vei og bane. Stoltenberg 2 – regjeringen hadde i sin Nasjonale Transportplan start på E6 ved Kolomoen samme år som denne regjeringen har bygget ferdig til Øyer, inklusive ny Mjøsbru. Nasjonal politikk teller.

Satsing på vekst i private arbeidsplasser er en viktig oppgave for Høyre i regjering og lokalt i Hamar. 1000 nye arbeidsplasser i Hamar i løpet av 2017 og 2018 er utrolig positivt. Særlig vekst i privat sektor er viktig for å sikre arbeidsplasser og skatteinntekter til velferd på ulike områder.

Vekst i næringslivet og etablering av stadig flere arbeidsplasser i privat sektor er en viktig sak for Hamar Høyre. Gode skoler og barnehager, god pleie og omsorg og fortsatt satsing på byutvikling, krever at vi er en kommune i vekst som kan finansiere alle gode formål. Vekst i privat sektor er selve basen for en god kommune.

Men vi har altfor mange i Hamar som står utenfor arbeidslivet. Arbeid er beste virkemiddel for bedre integrering. Integreringsdugnaden betyr at det offentlig og private bedrifter må samarbeid om å tilby arbeidsplasser der innvandrere får mulighet til å prøve seg i arbeidslivet. Arbeid er en verdi i seg selv: Det skaper tilhørighet og gjør mennesker i stand til å leve av eget arbeid fremfor ytelser.

Mennesker som står utenfor arbeidslivet må inviteres inn. Kommunen må ta et ansvar for å inkludere flere inn i arbeidsliv og aktivitet. Kommunene må delta i inkluderingsdugnaden på lik linje.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke