Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Erna Solberg - hvor tar du oss?

Publisert: 16.jan.2018 14:57
Oppdatert: 16.jan.2018 15:12

Det har vært kjent lenge at Solberg-regjeringa ikke har vært distriktsvennlig. Det har den sittende regjeringa vist med sin innstramning i kommuneøkonomi, skattepolitikk, kommunesammenslåing osv. Den nye regjeringserklæringa for de tre konservative partiene er en videreføring av denne politikken. Etter det jeg har lest sitter jeg igjen med en følelse av både vantro og frykt.

Hvorfor? Nettopp fordi erklæringa er et ytterligere angrep på distrikts-Norge med:

· Økt dieselavgift og redusert eiendomsskatt som rammer distriktet hardt.

· Avvikling av pelsdyrnæringa reduserer arbeidsplasser og verdiskaping i distriktene.

· Fortsatt fokus på kommunesammenslåing med tvang rammer distriktet.

· Venstres ulvepolitikk rammer arbeidsplasser i primærnæring, en tragedie for distriktet.

Lista kan gjøres lang og gir grunnlag for bekymring.

Jeg har nylig vært i Cambodia og lært om Røde Khmer-regimets avfolking av byene. De brukte vold for å gjennomføre sin politikk. Solberg-regjeringa vil avfolke distriktet og tvinge folk til byene. Hennes strategi er en gradvis innstramming og kveling av lokaldemokratiet i form av økte distriktsfiendtlige avgifter og nedlegging av arbeidsplasser i primærnæring. En bevisst langsiktig strategi som tvinger folk til byene. Det er noe Røde Khmerks over dette – tvang. Det som skjer er skremmende.

Solberg har vist at hun ikke helt har kontroll på sine regjeringsmedlemmer. Hun har i liten grad klart å temme Frp. Statsråder har gått sine egne veier. Nå har hun åpnet for individualister, opportunister og populister fra mikropartiet Venstre. De må også temmes, hvis ikke kommer dette til å gå galt. Greier hun det? Lite trolig – hun har vist at hun er konfliktsky og lar individualistene kjøre sitt eget løp. Det er ingen indikasjoner på at hun tar sterkere grep denne gangen. Godt at det er ei mindretalls regjering. Jeg håper Stortinget setter dem på plass.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke