buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Drammen 20160113. Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) under første høringsmøte om tater-/romaniutvalgets rapport på CafÈ Papirbredden i Drammen. Rapporten omhandler norsk politikk ovenfor tater-/romanifolket fra 1850 og frem til i dag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Original bildetekst:
 
Erna Solberg kan ikke bruke makt
Som Andor Normann så korrekt skriver i HA 24. juni dreier kommunereformen seg om TISA og å tilfredsstille NHO service sine ønsker og ingenting annet.

0
Publisert: 07.jul.2016 04:00
Oppdatert: 07.jul.2016 07:14

Påstandene fra kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner om økt demokrati og bedre tjenester, er for lengst avslørt som en gedigen bløff. Dette har jeg selv skrevet om i flere andre lokalaviser.

Kommunereformen dreier seg om en gedigen maktoverføring fra folket til sentrale politikere, byråkrater og de frie markedsliberalistiske kreftene som ønsker å få flest mulig lover og regler fjernet for å oppnå maksimal profitt på borgernes og samfunnets bekostning på alle områder. TISA er ingen frihandelsavtale med tjenester, men en ren avreguleringsavtale da bare ca. 4.5 prosent dreier seg om handel.

Påstandene fra TISA-forkjemperne Høyre, Frp, Ap, Venstre og KrF om at TISA vil skape flere arbeidsplasser har ved etterprøving heller ikke vist seg å holde mål. Skal TISA-avtalen fungere optimalt må derfor borgernes innflytelse over sentralpolitikken og lokalpolitikken fjernes, og at derfor utøvelse av politikken må overføres til profesjonelle politikere og byråkrater som spiller helt på lag med storkapitalens interesser. Folket må kun reduseres til lydige konsumenter for å sikre storkapitalen maksimal profitt.

Andor Normann spør seg om regjeringen og støttepartiene nå vil bruke makt for å tvinge fram kommunesammenslåinger. Da er det greit å vise til statsminister Erna Solbergs uttalelse etter avstemmingen om Brexit i England der hun uttaler følgende til NRK Dagsnytt: Jeg mener jo at vi skal alltid ha stor respekt for at når man spør folk om råd, og får et råd så respekterer man det. Det regner jeg med at britiske politikere kommer til å gjøre.

Hvis defor regjeringen, fylkesmennene og sammenslåingskåte lokalpolitikere som ønsker å trosse folkeviljen ønsker å bli betegnet som noen notoriske hyklere og dobbeltmoralister som preker moral for andre, men selv bedriver umoral, bør man uten diskusjon respektere resultatet av folkeavstemningene her på hjemmebane. Fylkesmennene er jo statens representanter, og bør derfor ta Solbergs uttalelse til etterretning. HA bør nok konfrontere fylkesmann Sigbjørn Johnsen med Erna Solbergs uttalelse.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat