Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Et åpent brev
Åpent brev til rovviltforsker Petter Wabakken.

I fjor sto det å lese som informasjon til innbyggerne, fra rovviltforsker Petter Wabakken, at innen sommeren ville vårt rovviltrammete område få ytterligere 100 ulver. For hvem og hvordan skulle denne opplysningen kunne omgjøres til praktisk nytte/forebygging, og hva står i evalueringen opp hva som måtte måles på slutten av året, etter å ha gitt denne informasjonen?

I år opplyses det ingenting. Det står forresten i rapporter - gjentatte ganger - å lese et spørsmålstegn bak - om yngling har funnet sted, på navngitte steder i sona. En finner dette bemerkelsesverdig, idet formeringen går mer enn normalt andre steder (blant annet med innavl i Slettås et år). Med fjorårets økte ulvetetthet, samt en ytterligere økning i år, så spør en Petter Wabakken om følgende: hvor mange ulv, som ikke er en sjelden art skal komme og utgjøre et om mulig - ennå større kronisk problem, sommeren 2015?

Det var på nære nippet at et orienteringsløp måtte avlyses pga èn nærgående ulv i Løten, og det måtte settes inn 17 personer til å passe på! Hva råder Wabakken turister og innbyggere til, som befinner seg i sona, og som f eks ønsker å bruke naturen i sommer, til å gjøre? Vil kommunale jaktlag bli beordret til å stille opp, i slike tilfeller der ulv blir nærgående?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke