hacklink
17. sep
 
Et dolkestøt mot ildsjelene

Publisert: 10.nov.2017 14:08
Oppdatert: 10.nov.2017 14:09

I forslag til statsbudsjett 2018 går Høyre og Frp inn for dramatiske kutt til frivillige organisasjoner og opplæringsvirksomhet. Forslaget skaper usikkerhet og dramatikk i hverdagen for titusenvis som legger ned en viktig innsats i frivilligheten over hele landet. Vi bør alle være bekymret for konsekvensene av regjeringens kuttforslag.

Som politiker har jeg sett hvordan kulturopplevelser gir livene våre innhold og binder oss sammen som mennesker. Kultur er avkobling og påkobling. Kulturen er med på å bryte ned barrierer og skaper nye og sterkere fellesskap, så mitt spørsmål er: Hvorfor skape denne frustrasjonen?

Frivillige lag og foreninger er limet i samfunnet med alle sine møteplasser for deltagelse og inkludering. Dette tror jeg det et vanskelig å være uenig i og da rimer det ikke med Statsbudsjettet slik det legges frem - om det ikke er for å «fri til Venstre som samarbeidsparti».

Kultur er vår stolthet. Idretten skaper engasjement, innsats og opplevelse, styrker folkehelsa og gir gode arenaer for integrering.

Arbeiderpartiet vil ha et nytt kulturløft – der målet er å øke mangfoldet, både på scenen og blant publikum. Vi vil bygge ned terskler for deltakelse og gi flere smakebiter på det brede kulturlivet i alle kommuner og fylker, og ønsker å styrke det store mangfoldet av kulturutøvere og kulturelle uttrykk.

Men regjeringen går tydeligvis i stikk motsatt retning.

Kultur og idrett er viktig for alle. Mange ildsjeler, gjør en stor innsats og er uunnværlige i et blomstrende kulturliv. Statsbudsjettet setter så mye både på spill og på vent. Dette går helt klart utover aktivitet og tilbud og gir masse frustrasjon i organisasjonene og blant de frivillige. Min påstand er: Dette statsbudsjettet har vi ikke råd til.

Fylkespolitiker Arbeiderpartiet

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke