Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Et faglig-politisk samarbeid
Arbeiderpartiet og LO/fagbevegelsens historie er vevet tett sammen. Først litt historie:

0
Publisert: 17.aug.2015 04:00
Oppdatert: 17.aug.2015 04:00

MENINGER

De første oppgavene for fagbevegelsen var opprettelsen av «felleskassene», som ga hjelp under sykdom og i forbindelse med dødsfall. Kampen for arbeidsfolks lønns- og arbeidsvilkår stod også sentralt fra starten av. Men ganske snart ble det klart at faglig innsats ikke var nok.

Fagbevegelsen måtte også inn på den politiske arena. Derfor ble Arbeiderpartiet stiftet i august 1887, og det var fagbevegelsen som tok initiativet til partidannelsen. Inntil Landsorganisasjonen ble stiftet i 1899 under navnet Arbeidernes faglige Landsorganisasjon, var det Arbeiderpartiet som var bindeleddet mellom fagforeningene. Så det viktige fokuset vi har på det fagligpolitiske samarbeidet har sin rot i historien.

Arbeiderpartiet og LO har lagt fram en ny fagligpolitisk plattform for perioden 2015-2019.Sammen med LO skal vi i Arbeiderpartiet fortsatt kjempe, for at norsk arbeidsliv skal være trygt og godt for alle som jobber. Arbeidslivet skal være tuftet på faste ansettelser, et godt arbeidsmiljø og målet om arbeid til alle.

Det organiserte arbeidslivet har, sammen med en sterk velferdsstat, gitt oss et samfunn med små forskjeller. I tillegg har det gitt oss god konkurransekraft og fornyelsesevne i næringslivet. Dette har ikke kommet av seg selv, men er et resultat av bevisste politiske valg.

Nå står arbeidslivet vårt overfor nye og store utfordringer. Arbeidsløsheten vokser, og er på sitt høyeste nivå på ti år. Høyresiden i norsk politikk svekker arbeidsmiljøloven og velger skattekutt framfor verdiskaping og velferd. Det vil gjøre oss dårligere rustet til å møte utfordringene i framtiden. Derfor vil vi forsette å jobbe for ordnede arbeidsforhold, slik at arbeidsgivere investerer i og satser på sine ansatte, legge til rette for et organisert arbeidsliv med faste ansettelser, og reversere endringene i arbeidsmiljøloven som åpner for mer midlertidighet. Vi vil sørge for å ta i bruk de ansattes fagkompetanse i blant annet utviklingen av framtidens velferdstjenester, legge til rette for etter- og videreutdanning, samt gi flere mulighet til å ta fagbrev og øke antall lærlinger.

Et inkluderende arbeidsliv er viktigste grunnlaget for å ta kampen mot økende ulikhet i samfunnet. Når færre faller utenfor, får flere delta i et jobbfellesskap og muligheten til å forme egne liv.

Velferdsstaten er sikkerhetsnettet som gjør oss trygge og rustet i møte med omstillinger og forandringer. Vi i arbeiderpartiet vil – og i samarbeid med LO – prioritere skole, helse og eldre foran skattekutt til de som har mest.

Framtidas arbeidsliv og velferd bestemmes i stor grad i kommunene. Derfor er høstens kommunevalg både et verdivalg og et veivalg. Vi vil fortsette å arbeide for et samfunn der alle skal med, med like muligheter for alle, og for sterke fellesskapsløsninger fordi vi får til mer sammen enn hver for oss.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke