Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Et fremtidsrettet knutepunkt?

Publisert: 25.jan.2018 15:21
Oppdatert: 25.jan.2018 15:43

Hvis målet er å flytte Hamar sentrum til området rundt Vikingskipet, så er kanskje svaret ja.Men det vil forhåpentlig ikke Hamars befolkning.

Påstanden ble fremsatt i dette forum forleden, og med et kart som viser hvor byen kan fortettes med en Øst løsning. Det vises til en illustrasjon fra Asplan-Viak. Alle de områdene som er vist på kartet kan fortettes og utbygges selv om vi velger det som er best for Hamar sentrum, nemlig å beholde jernbanestasjonen der den er i dag.

Hamar har hatt jernbane i 130 år, og den har da ikke hindret folk i å se og bruke Mjøsa. Det må bare legges til rette for å få til den optimale løsningen.

Jeg har sett flere spennende forslag om hvordan for eksempel en bru over Hamarbukta bli. Det kan bli skikkelig tøft.

Hamar har mange kilometer med strandlinje som kan benyttes av alle, så hvorfor er det så forferdelig at vi har jernbane i noen hundre meter ved byen, slik vi alltid har hatt?

Jeg frykter virkelig for Hamar sentrums fremtid hvis stasjonen legges langt utenfor byen. Stasjonen er et trafikk-knutepunkt, og derved vil en ny stasjon ved Vikingskipet generere et nytt sentrum med hoteller, forretninger og restauranter. Dagens sentrum vil sakte men sikkert bli svekket, og et nytt sentrum vil oppstå. (med jernbane i sentrum). Det har alltid vært slik at aktivitetene har vokst fram rundt jernbanen og trafikk- knutepunkt. Hamar er en for liten by til å ha to bykjerner.

Det ligger store muligheter i å utvikle et flott område utenfor jernbanen, med ny Skibladner-brygge og andre spennende fasiliteter. Friområder er det masser av bortover mot Koigen og Ridehusstranda og videre. Nå skal vi visst også få klatrepark ved, ja nettopp, jernbanemuseet. Hamar er jo en jernbaneby.

Espern skal også utnyttes til ny bebyggelse og forhåpentlig en fin promenade langs Mjøsa, og sykkelveg kan anlegges fra Koigen til Midtstranda.

Tjuvholmen kan videreutvikles, det kan fylles ut og lages flotte områder med badestrand og utvidet småbåthavn, men helst uten tårn ytterst. Hvis det er behov for flere hoteller i Hamar, kan dette bygges rett utenfor jernbanestasjonen, men en lavere versjon enn det som er antydet.

Store muligheter bare man vil. Det er bare viktig for vårt kjære Hamar sentrum at toget kommer hit.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke