Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
galskap: De fire ordførerne tenker på egen byutvikling, mener Nils A. Røhne. F.v.: Bjørn Iddberg (Gjøvik), Einar Busterud (Hamar), Espen Johnsen (Lillehammer) og Erik Hanstad (Elverum).FOTO: TROND LILLEBO
 
Et funksjonelt sykehus ved Mjøsbrua
Lokalisering: Vi nærmer oss målstreken for det nye Innlandets innbyggere: Et nytt, funksjonelt Mjøssykehus ved brua.

Publisert: 25.feb.2018 18:04
Oppdatert: 28.feb.2018 12:10

Styrets konklusjon knyttet til Mjøssykehuset ved Mjøsbrua viderefører dette ved å understreke at Sykehusets oppgave er å utvikle det beste tilbudet til 400.000 innbyggere i hele Innlandet.

SI vil utvikle pasientens helsetjenester i hele Innlandet.

For å få det til, har styret i SI, etter grundige utredninger og lange prosesser, konkludert med at den beste løsningen er å etablere Mjøssykehuset ved Mjøsbrua.

Samtidig må vi bygge opp flere tjenester nærmere der folk bor, og kombinere det med ambulanser og en forsterkning av luftambulanse for Innlandet.

Et viktig forhold ved lokaliseringen er at det også gir det største regionale rekrutteringsgrunnlaget.

Høringsprosessen viser at denne modellen har klart størst oppslutning blant pasientorganisasjoner, fylkestingene, kommuner og statlige myndigheter.

Samtidig vet vi, og jeg har erfart det gjennom å ha deltatt i sykehusdebatten i mange år, at det ikke er politisk mulig å få tilslutning til en plassering i en av de fire gamle «sykehusbyene». Og vi er på overtid for å finne en løsning for hele Innlandet.

Et sykehus ved Mjøsbrua vil gi et godt, sikkert og trygt tilbud, til beste for pasientene. Vi er innbyggere i en region – ikke bare innbyggere i Moelv eller Hamar.

I Aftenposten (19.2.) skrev Erling Dokk Holm artikkelen «Der ingen skulle tru at nokon kunne legge et sykehus». Han innleder, dessverre feilaktig, med det jeg og svært mange med meg håper blir resultatet:

«Helse Sør-Øst vedtok før jul å bygge et nytt sykehus ved Mjøsbrua». Så langt er det nok ikke kommet ennå, men vi når forhåpentligvis dette målet etter år med utredninger, vedtak og prosesser.

Nå har også ordførerne fra Gjøvik og Lillehammer, i tillegg til Hamar, signalisert at de har tomt for et framtidig samlet sykehus.

Når Holm i sitt innlegg berømmer de fire ordførerne fra Hamar, Lillehammer, Gjøvik og Elverum for «å stoppe galskapen», så er det nok det motsatte som skjer. Vi vil få nye ørkesløse runder og galskapen fortsetter.

LES OGSÅ: Byeksperter støtter Hamar

Jeg kjenner godt alle fire ordførere, og er enig med Holm at de er «fantastisk bra ordførere» – to av de fire kommer tross alt fra Arbeiderpartiet.

Men i sykehussaken er de nok først og fremst «fantastisk bra» med utgangspunkt i egen byutvikling, på bekostning av å finne høyst påkrevet samlende løsning for hele Innlandet.

Jeg opplever også, som ordfører i Stange, at Hamar kommune er genuint opptatt av det regionale samarbeidet.

Stange kommune vil i årene som kommer, uavhengig av sykehussaken, fortsette å samarbeide med Hamar om mange viktige regionale spørsmål.

Sammen med Løten håper vi at også Ringsaker, med et nytt Mjøssykehus i Ringsaker som inspirasjon, ser nytten av et tett regionalt samarbeid.

En løsning med samling på Hamar, eller i en annen by, vil ikke være en akseptabel løsning for Innlandet som helhet.

Etter mange år nærmer vi oss endelig målstreken og kan få til en spesialisthelsetjeneste som Innlandet fortjener. En sykehusstruktur som kan møte framtidas krav til å henge med i den medisinsk-teknologiske utvikling, sikre god rekruttering i et stadig tøffere marked, og legge grunnlaget for en mer rasjonell og effektiv økonomi.

Kort og godt: Sikre pasientenes helsetjeneste for hele Innlandet. Noe som i neste omgang vil være et viktig element i byggingen av det nye Innlandet med stolte innlendinger.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke