Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Et gammelt jungelord

Publisert: 24.jan.2017 18:10
Oppdatert: 24.jan.2017 18:18

Replikk til Arne Nilsen. 12. januar hadde jeg en ytring i HA om ulv og lovavdelingen i Justisdepartementet. Bakgrunnen for innlegget var en haug med ytringer fra ulvemotstandere som kort kan sammenfattes slik: Helgesen har bestilt en lovtolkning fra lovavdelingen, og han har bevisst undergravet et stortingsvedtak fordi han har en agenda som går ut på å trumfe gjennom regjeringens opprinnelige forslag til framtidig ulvepolitikk. Altså en slags konspirasjonsteori. Ingen ting av dette vet Nilsen noe som helst om. Vis meg bestillingen, vis meg hvor Helgesen sier at han ønsker å undergrave Stortingets ulveforlik!

Og Arne Nilsen forsetter i dette sporet. Han peker på at det finnes et handlingsrom for den som ønsker å finne det, uten at han nevner et pip om hva dette innebærer. Han mistenker at Helgesen driver med uthalingstaktikk, og at han har lagt fram en snever tolkning av naturmangfoldloven. Ettersom Nilsen vet alt dette, så ville det ha vært greit om han dokumenterte dette for å opplyse oss.

«Når vi vet, i motsetning til Erik Kristiansen», skriver Nilsen, «at lovavdelingen bruker normalt over tre måneder på å uttale seg på lignende saker, kan man vel si at de seks dagene de brukte på ulvesaken neppe var en grundig behandling». Han vet noe om meg som jeg ikke vet, men ettersom det er noe Nilsen slettes ikke vet noe om, så lar jeg det ligge. Og han later som om lovavdelingen sitter fordypet i tre måneder i hver sak de behandler.

Han vet jo at dette ikke forholder seg slik, men han sier det allikevel. For å understreke tvilsomheten i dette drar han fram et jungelordtak hentet fra tegneserien Tarzan: Et jungelordtak sier at der tre jurister er samlet er det fire meninger om den samme saken. I lovavdelingen jobber det noe sånt som 40-50 jurister, det tilsier omtrent 60 ulike syn på denne saken. Man kan jo lure på hva regjering og statsforvaltning skal med et slikt juridisk ekspertorgan?

Han slutter innlegget med at «summen av dette synes å være at ingen ulv skal avlives». Nå ble det besluttet å skyte 15 ulv, pluss fellingstillatelse for tre til. Og viser ytterligere ulv tendenser til å miste sin naturlige skyhet, vil de bli tatt ut. Nilsen burde heie på radiomerking, den vil jo bare vise at han har hatt rett hele tiden?

Og bare til opplysning: Klikk deg inn på regjeringen.no, der finner du alle dokumenter (8 dok) som lovavdelingen fikk oversendt. Her finner du også LMDs faglige vurderinger. Hvilke andre dokumenter mener du var relevante?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke