17. sep
 
Et gledens budskap

0
Publisert: 06.jun.2015 04:00
Oppdatert: 06.jun.2015 08:32

Skiltet som angir Ånestad Industriområde er montert øst og vest for riksvei 25. Det vises til Østlendingen 29. mai «Butikk på Ånestad». Et gledens budskap skal vederfares alt folket i Nordbygda om det blir en realitet.

Historisk var det fem dagligvareforretninger nord for riksvei 25. Per i dag er det ingen, bortsett fra Joker på Brenneriroa. I perioden 1995- 2003 var det to politiske partier i kommunestyret i Løten, Høyre og Framskritts partiet, som forgjeves talte varmt for næringsutvikling på Ånestad, men som beklageligvis ikke førte fram. De rødgrønne i Løten kommunestyre, Ap, SV og Senterpartiet hadde ingen forståelse for næringsutvikling på Ånestad.

Heller ikke Løten Næringslivsforening hadde forståelse for en slik utvikling. Fint om det kom nyetablering, bare det kom i Løten sentrum. Nå er det i sin tid gitt dispensasjon for butikk på Ånestad (Taigan) og faktisk senere har samme firma gjennomført nok et byggeprosjekt (butikkutvidelse). Firma Børre Johnstad ønsket i sin tid å realisere 33 mål tomteareal til butikkformål, men den gang ei.

Johnstad uttalte den gang: «Jeg kan realisere 100 arbeidsplasser på Ånestad» Sendrektighet og bremseklosser i flertallet i Løten kommunestyre satte stopper for det. Nå har det røde flertallet i Løten kommunestyre i denne saken «begynt å tenke». Mat må vi ha, Løten har et mangfold av matbutikker, kafeer, restauranter, blomster og andre småbutikker primært målrettet mot Løtens urbane innbyggere.

Det er å merke seg at et betydelig antall av Løtens arbeidsføre innbyggere henter sin inntekt i både Hamar og Elverum og naturlig nok gjør sine innkjøp der. En ser for seg på sikt at den nye riksvei 3/25 nord for Brenneriet vil ytterligere redusere gjennomgangstrafikken i Løten. Vi som bor i Nordbygda Øst kjører like raskt til Elverum som til Løten sentrum for å gjøre våre daglig/ukentlig innkjøp.

Det er gledelig å registrere at tidligere Senterparti-ordfører Martin Skramstad er positiv til å avstå grunn på sørsiden av riksvei 25 til næringsformål. Det er å håpe denne gangen at det røde Løten kan «tenke» seg å omregulere Ånestad Industriområde til Ånestad Næringspark.

Ordføreren gleder seg over nye innbygger til Løten. Kan vi nå redusere eiendomskatten? I henhold til Senterpartiets gruppeleder er kommuneøkonomien i Løten god. Vi har penger på bok.

Løten Nordbygd

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke