Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Et gode, ikke en utgift

Publisert: 18.jun.2019 14:00
Oppdatert: 18.jun.2019 14:25

Vi leser stadig hvor dyrt Ankerskogen svømmehall er å drifte. Men, det står aldri en bokstav om hva Hamars kommune og befolkning får igjen for de midler som blir brukt der. Flere dager i uken er det vanngymnastikk for eldre. Det må vel være over et halvt hundre som deltar. I terapibassenget er det aktivitet daglig etter det jeg kan forstå. Alt dette er forebyggende for bedre helse på eldre dager. Så er det alle oss som er der daglig for å holde oss i gang både fysisk og psykisk. Og ikke å forglemme skoleungdommene som lærer å beherske kroppen i vann.

Jeg kan ikke si jeg har kunnskap innen medisin, men jeg har lest meg til at det at det beste du kan gjøre for å forebygge Dement og andre elder sykdommer er fysisk aktivitet og holde hjernen igang.

Jeg har selv opplevd å få beskjed av lege etter en større medisins operasjon at det var at den fysiske formen jeg var i gjorde meg i stand å komme meg opp av sykesenga. Og det kan jeg takke Ankerskogen for. Hvor viktig et slik sted er for byens innbyggere kan etter mitt syn ikke måles i penger.

Jeg vi påstå uten at jeg kan dokumentere det, ved å bruke 100,000- på forebyggende tiltak kan kommunen spare 1 million i utgifter. Jeg har ikke oversikt hva det koster for en kommune å ta vare på demente på pleiehjem, men jeg er redd for det ikke er småsummer. Og når en tenker på de smerter og håpløshet det skaper for de pårørende er det vært prisen å forebygge.

Ja så er det alle de som er aktive, som bruker Ankerskogen, og sammen med sin familie og har glede av anlegget. Det har vel en verdi det også.

Nei Ankerskogen er ikke en utgift for kommunen, men en gode for Hamar kommune og befolkningen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke