16. sep
 
Et Hedmarken krematorium?

Publisert: 04.apr.2019 13:36
Oppdatert: 04.apr.2019 13:49

Oppfordring til kommunene på Hedmarken: Gå sammen om utbygging med ny krematorieovn i Hamar Krematorium, og gi krematoriet navn deretter: «Hedmarken Krematorium».

I et så forholdsvis folketett distrikt som Hedmarken er det riktig å ha eget krematorium. Ikke fordi «eget» er så viktig, men for å redusere både kjøreavstander og trafikkmengde på veiene våre. Andelen kremasjoner har økt jevnt og trutt, og vil sannsynligvis fortsette med det. Nå er det i ferd med å bli for liten kapasitet på Gjøvik slik at det må gjøres noe der. Hvorfor ikke satse nærmere? Det vil være en fordel for alle parter. Hedmarken sparer tid og penger på transport hvert eneste år, og Gjøvik sparer penger til ny kremasjonsovn. Dessuten blir det lettere for gravferdsmyndighetene å holde seg innafor lovens krav til maksimumstid fra dødsfall til kremasjon.

Det er langt mellom Gjøvik og Kongsvinger, som er det nærmeste på den andre kanten. Derfor vil jeg tro at i hvert fall Elverum vil benytte seg av et «Hedmarken krematorium». Behovet for et krematorium i Hamar er etter min mening utvilsomt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke