hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Et levende jernbanedemokrati

Publisert: 27.jan.2016 04:00
Oppdatert: 28.jan.2016 10:01

17. februar legger Jernbaneverket (JBV) etter mye arbeid med mange mennesker i aktivitet, fram en rapport der de forhåpentligvis har begrenset traséalternativene til ett pr. korridor. Disse skal så tas med til videre utredning frem til ett, muligens flere endelige forslag til traséer fra JBV blir lagt frem for kommunestyret i juni.

I denne prosessen er det viktig at Hamar kommune ved innbyggerne og de folkevalgte er tydelige i signalene for hva vi har av ønsker for utvikling i Hamar. Trasévalget er naturligvis helt sentralt, og et middel for å oppnå ønsket utvikling.

Et hvert demokrati er avhengig av informasjon. Som innbyggere må vi kreve at JBV får på plass gode visualiseringer av de ulike traséene fra gatenivå. Det manglet i optimaliseringsrapporten. Hamar Venstre oppfordrer også JBV til jevnlig å komme med informasjon om progresjonen i utredningene. Rapportene som skal presenteres og diskuteres i dialogmøtene mellom JBV og kommunestyret MÅ komme i god tid. Et eksempel på hvordan slikt ikke bør behandles, er frigjøringen av den 80-90-siders optimaliseringsrapporten i november, som kom én dag før kommunestyret skulle i dialogmøte med JBV.

Vi foreslår videre at JBV og kommunens folkevalgte, eller et utvalg av dem, møtes jevnlig i perioden mellom 17.februar og junimøtet i kommunestyret. Hvis ikke, går prosessen videre uten innspill fra velgerne og de folkevalgte. Da kan vi risikere å komme i en situasjon der trasévalget (-valgene) som blir lagt frem er i utakt med hva flertallet av Hamars velgere ønsker.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke