Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Et lite tankeeksperiment
Innstrammingspolitikken.

Publisert: 07.jan.2016 04:00
Oppdatert: 07.jan.2016 08:31

Om man er enig eller uenig i innstrammingspolitikken i flyktning- og asylpolitikken, er det lov å gjøre sine egne refleksjoner. SSB har gjort et regnestykke på antatte kostnader for 120.000. Da kom de fram til at det kan bli så mye som 750 milliarder for AS Norge.

I den arabiske del av verden er det over 300 millioner mennesker i områder, hvor det mer eller mindre hersker en krigstilstander og uro. De siste to tilskuddene på stammen, er Syria og Saudi-Arabia. Så kan man gjøre et lite tankeeksperiment, og si at 10 prosent ønsker å flykte til Europa, av forskjellige årsaker. Altså 30 millioner mennesker, og det er langt unna dagens tall som er ca. 1,5 millioner, som har kommet til Europa.

Det er også antatt at fem millioner flyktninger og asylsøkere står på «vent» pr. i dag for å komme til Europa. Det er altså 20 gangen som i verste fall kan komme. Så om man ganger opp det til norske forhold, hvor det har kommet 30.000 bare i år, så snakker vi trolig om mellom 600.000 og helt opp mot så mange som seks millioner, ut i fra hvilke tall man ønsker å bruke. Det vil si at man kan risikere å måtte gange opp antatte kostnader fem ganger 750 milliarder også, svaret blir da avhengig av hvilket tall man ønsker å bruke. Da blir Oljefondet lite, i forhold.

Noen som ser faren, eller sover man enda i en Tornerosesøvn, i snillismen og naivitetens navn? I og med at vi ikke har noen krystallkule, hvor vi kan se inn i framtiden, må vi også ta høyde for at uro kan oppstå i andre regioner av verden, og at vi kan få en smitteeffekt også.

Så min mening er at vi bør ta høyde for at det verste kan skje. Vi bør stenge grensene, mer eller mindre helt, og øke innsatsen på hjelp i nærområdene, hvor vi kan hjelpe flere for de samme pengene. Samtidig som vi legger til rette for at vi øker arbeidsinnvandringen, for å fylle de behov som måtte dukke opp.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke