hacklink
18. sep
 
Et løft for samferdsel i Hedmark

Publisert: 06.okt.2016 16:29
Oppdatert: 06.okt.2016 16:36

Regjeringen har lagt frem et statsbudsjett for flere jobber, bedre velferd og en tryggere hverdag for alle. Det sikres gjennom blant annet en styrket satsing på samferdsel. Fra regjeringen tiltrådte, er budsjettet løftet med 20 milliarder kroner til rekordhøye 62 milliarder kroner i 2017. Sånt blir det arbeid og aktivitet av.

Hedmark er gigantprosjektenes fylke – og etter fullføringen av E6 og Dovrebanen langs Mjøsa i år, settes det neste prosjektet i gang på E6 fra Kolomoen til Moelv. Der vil over fire mil med firefelts 110 km/t-sone stå ferdig i 2021. I henhold til gamle planer skulle strekningen kun frem til Brumunddal bygges med oppstart rundt 2022, nå blir det lengre vei, ferdig før den gamle planen! Også ny vei fra Elverum til Løten får penger, slik at prosjektet kan komme i gang så fort som mulig. Dovrebanen skal også få store fornyingsmidler, slik at feilene blir færre og punktligheten bedre.

Det overordnede målet er å gjøre transportsektoren grønnere og øke fremkommeligheten for folk og næringsliv. Regjeringen prioriterer å ta vare på det vi allerede har. Derfor har vedlikehold blitt prioritert og mens vei og jernbane før forfalt mer år for år, blir infrastrukturen vår nå fornyet. Vi mener at årets statsbudsjett innfrir dette til gagns i Hedmark!

stortingsrepresentant Hedmark

leder, Stortingets transportkomité

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke