17. sep
 
Et «morsomt» (!) regnestykke

Publisert: 03.jul.2018 15:31
Oppdatert: 03.jul.2018 15:32

I pensjonistreformen som kom i 2011 reduseres pensjonistenes inntektsutvikling med 0,25 prosentpoeng i forhold til resten av Norges befolkning ved hver eneste lønnsregulering. Jeg har sett et regnestykke angående dette: Hvis pensjonen for en person i 2011 var på 300.000 kr, ville denne pensjonisten tapt 40.000 kr. i de første fem årene. Det ble også dokumentert at reduksjonen kunne føre til at man etter 12-13 pensjonistår har fått sin pensjon redusert med en hel årslønn!

Disse pensjonene er jo møysommelig opparbeidet gjennom år, er ikke dette et ran av pensjonistenes penger? Hva sier loven? Prisene øker, det blir dyrere å leve. 16.500 pensjonister har hatt vanskeligheter med å betale regningene sine de siste fem årene og derved fått betalingsanmerkninger, leser jeg. Mange har høye boliglån å betjene. Eldre som er hjemme må dekke økte kommunale avgifter/ eiendomsskatt. De er avhengig av å kjøpe tjenester til vedlikehold av hus og eiendom. Kanskje har de store medisinutgifter og må kjøpe hjemmehjelptjenester av kommunen. Myndighetene kan stille krav til internett, det koster også. Alle disse tjenestene følger lønnsstigningen, mens pensjonen underreguleres. Er dette rimelig?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke