17. sep
ØST: Nå eller aldri går inn for trasé øst, og gruppa ser ikke noe galt i at de har fortsatt sin virksomhet etter kommunestyrets vedtak. FOTO: Trond Lillebo
 
Et overraskende angrep fra HA
ANGREP: Hamar Arbeiderblad (HA) angriper på mandag nok en gang Nå eller aldri på lederplass.

Publisert: 13.jul.2017 11:51
Oppdatert: 13.jul.2017 11:55

Sist gang var 30. mai. Denne gangen er utgangspunktet et leserinnlegg skrevet av Endre Krogsrud som privatperson.

Riktignok har Krogsrud en tilknytning til Nå eller aldri, men leserinnlegget det henvises til er skrevet og sendt inn av han som privatperson. Ingen andre med tilknytning til Nå eller aldri hadde lest det på forhånd. HA må skille mellom Nå eller aldri som gruppe, og privatpersoner med tilknytning til Nå eller aldri, hvis ikke blir det veldig kaotisk. Det er et tresifret antall personer som kan sies å ha en tilknytning til Nå eller aldri. Når disse personene ytrer seg privat går det ikke gjennom noen form for gruppekontroll. Når Nåelleraldri ytrer seg som gruppe er det flere kontrollmekanismer på plass.

HA skriver at det er to grunner til at Nå eller aldri roper i skogen uten å få svar:

1. Den ene er ifølge HA at den lokale jernbanedebatten i Hamar faktisk ble avsluttet med kommunestyrets vedtak.

Vi kan ikke se det kritikkverdige i at Nå eller aldri har fortsatt sin virksomhet etter kommunestyrets vedtak. Vår FB-side følges av et økende antall sentrale beslutningstakere og opinionsledere i Oslo.

2. Den andre grunnen til at Nå eller aldri ifølge HA roper i skogen uten å få svar er at «Facebook-siden til Nå eller aldri viser liten respekt for dem som ikke står hundre prosent bak gruppas kampanje». Som begrunnelse henviser HA til at «Her lanseres blant annet konspirasjonsteorier om at lokale Ap-politikere og Bane NOR instruerer HA-redaksjonen, og de journalistene som avviker blir tatt av jernbanesaken.»

Vi finner det alvorlig at HA fremmer beskyldninger mot Nå eller aldri som overhodet ikke har rot i virkeligheten. Nå eller aldri har ikke skrevet ett eneste ord om at Ap-politikere og Bane NOR instruerer HA-redaksjonen.

Tvert imot bestemte Nå eller aldri som gruppe seg for å IKKE skrive om et tilfelle hvor en sentral Ap-politiker skjelte ut en HA-journalist i jernbanesaken. Som gruppe avgjorde Nå eller aldri at dette ikke var relevant for gruppas formål om en østlig jernbanestasjon.

En privatperson med tilknytning til Nå eller aldri kommenterte for en tid tilbake på HAs Facebook-side at den aktuelle HA-journalisten ikke lenger skriver om jernbanesaken, men som nevnt må dette stå for denne privatpersonens regning.

Vi synes det er på sin plass å spørre om det er presseetisk riktig av HA å angripe Nå eller aldri som gruppe for kommentarer som er fremmet av en privatperson med tilknytning til Nå eller aldri.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke