hacklink
buy instagram followers
19. sep
HONNØR: La Mocci Ryen og gjengen få tid til å finne formen, oppfordrer Grethe Olsbye.
 
Et positivt bidrag til kulturlivet i Hamar
Ingen har gitt honnør i kulturhusdebatten.

0
Publisert: 22.apr.2015 04:00
Oppdatert: 22.apr.2015 07:11

MENINGER

Jeg har fulgt debatten om kulturhusprogrammet, som også til tider går over i en debatt om hele kulturhusets eksistens, i Hamar Arbeiderblad. Tirsdag sto det bl.a. at «det meste er sagt…», men er det det? Så vidt jeg har fått med meg, har ingen gitt honnør, verken til de som våget å ta spranget å sørge for at vi fikk et nytt kulturhus, eller til de som hver dag bruker arbeidstiden sin på å gi oss gode opplevelser.

La det være sagt; jeg har også lyst til å se Ingrid Bjørnov i Kulturhuset! Men jeg aksepterer at det ikke er rom for å gjøre alle til lags i ett kulturhus. Smaken er som kjent som baken.

Etter mitt skjønn har kulturhusprogrammet så langt favnet bredt. Det har vært forestillinger for barn, ungdom og voksne, og det har vært teater, musikk (i alle sjangre), dans, humor og mye mer. Til og med har mange lokale, både store og små, fått lov til å stå på hovedscenen å underholde.

Jeg vil hevde at Kulturhuset har vært og er et vellykket bidrag til trivsel her på Hamar. Hamar har et rikt kulturliv, og det er flere arrangører som tilbyr konserter med både kjente og mer ukjente artister. Og en av dem er Kulturhuset. Vi er heldige.

Det nye torget gir det hele merverdi. Hvis du først har sittet der med en is en solrik dag, med basarbygningen, parken og Mjøsa den ene veien, Kulturhuset den andre veien og Kirkebakken den tredje, ja da skjønner du at det har skjedd mye positivt på Hamar i senere tid.

Andre kulturhusdrivere sier at det tar to-tre år å finne formen. La nå Mocci Ryen og gjengen få den tiden. Og i mellomtiden takk for de opplevelsene dere gir oss, også de som er litt utenfor det vi er vant til. Selv håper jeg dere fortsatt våger, og at det går an å finne en form som gjør at lokalt kulturliv «går utenfor momsradaren» og det blir litt mer plass til den type artister som etterspørres. Lykke til, jeg heier på dere.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke