hacklink
18. sep
Bevaring: Dette er den fredete strandsonen i Åkersvika med det uerstattelige natur- og kulturlandskap på Børstad, Disen og Åkersvika.
FOTO: AUDUN JENSEN
 
Et riktig flertall
Jernbanedebatten i Hamar.

Publisert: 17.sep.2015 04:00
Oppdatert: 17.sep.2015 12:11

Disen Hagebys vel og Briskebyen velforening advarte innbyggerne i østre bydeler mot feil flertall i kommunestyret. Et feil flertall i kommunestyret ville bestått av partier som ville utvikle et nytt sentrum basert på korridor midt eller øst, fortrinnsvis ved Vikingskipet.

Slik gikk det ikke. Partiene Høyre, Venstre og BBL har tilsammen 18 mandater i det nye kommunestyret. Partiene som vil avvente utredninger fra Hamar kommune og Jernbaneverket fikk 20 mandater. I tillegg kommer Senterpartiet som allerede har bestemt seg for korridor vest.

Det viktigste arbeidet for det nye kommunestyret er arbeidet med ny kommuneplan. Det er her arbeidet med byutvikling skal forenes med dobbeltsporet jernbane, men ikke dette alene. Her skal det tas hensyn til miljø, jordvern, trafikk, kulturminner og boligutvikling for å nevne noe.

Mange har lyttet til vår argumentasjon om at avgjørelser må tas basert på kunnskap og ikke på følelser. Derfor er vi også fornøyde med resultatene av kommunestyrevalget. Innbyggerne i Hamar er nå sikret en jernbanedebatt basert på faglige utredninger, konsekvensvurderinger mot nasjonale og lokale mål og helhetlige politiske løsninger. Dette gavner både lokaldemokratiet og innbyggernes interesser.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke